KPSS skandalında diğer yayınevleri de incelenecek

KPSS skandalında diğer yayınevleri de incelenecek

Sınav sorularının başka yayınevleri ile de karşılaştırılacağı açıklandı.

KPSS sorularının Yediiklim Yayınları'na ait denemelerde yer aldığının ortaya çıkmasının ardından başlayan soruşturma süreci devam ederken, yetkililer tespit edilen başka yayınevleri ile de soruların karşılaştırılacağını açıkladı.

Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) bazı soruların Yediiklim Yayınevi'ne ait deneme sınavlarındaki sorularla aynı çıkması üzerine başlayan süreçte sınav iptal edilirken, Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) müfettişeri de denetimlerini sürdürüyor. Yetkililer, bire bir aynı olan ya da birbirine benzeyen soru sayısının 20 olduğu iddiasını reddederken, 3-5 sorunun aynı olabileceğini söyledi. 

'BAŞKA YAYINEVLERİ İLE KARŞILAŞTIRILACAK'

Yetkililer, şaibeleri kabul ederken; sadece Yediiklim değil, başka yayınevleri aracılığıyla da soruların çalınmış ya da kopyalanmış olabileceğini belirtti ve sınav sorularının tespit edilen başka yayınevlerinin yayınları ile karşılaştırılacağını belirtti.

'DİĞER SINAVLAR TAMAMLANMIŞ, BU KONUYA GİRMEYİZ'

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre "Vatandaşın kafasında soru işaretleri var. Bu hayati meselede, diğer sınavlarda da şaibe olabileceği şüphesiyle yapılmış sınavların da iptal edilmesi söz konusu olabilir mi?" sorusunu da yanıtlayan yetkililer, "Şu anda gündemimiz 2022 KPSS sınavı. Sadece bu sınavla ve yapılacak diğer oturumlarıyla ilgili iptal kararı aldık. Gerekirse diğer sınavlara da bakarız ancak süreç tamamlanmış, sınavlar açıklanmış. Çok uzun bir süreç. Bu konuya girmeyiz" ifadelerini kullandı.

'TÜM AÇIKLIĞIYLA ORTAYA KONULACAK'

Yetkililer, çıkar amaçlı organize bir suç örgütü olup olmadığı konusunda da net bir şey söylemezken, yaşanan süreç için de "Kasırgayı bir atlatalım. Ondan sonra sonuçları hep birlikte değerlendiririz. Bizler hukukla, kurallarla hareket etmek zorundayız. Duygusal, tepkisel davranamayız. Şundan emin olun; her şey, kusurlar, kusurlu kişiler, tüm açıklığıyla ortaya konulacak" iddiasında bulunarak, "Toplum vicdanı ve bağlı olduğumuz ilkeler bize bunu emrediyor" diye konuştu.