'KPSS iptal edilsin, sorumlular hesap versin'

'KPSS iptal edilsin, sorumlular hesap versin'

KPSS'nin ardından, soruların daha önce Yediiklim Yayınevi’ne ait deneme sınavlarında yer aldığı ortaya çıkmıştı.

İleri Haber

TİP’li Öğrenciler, KPSS’ye yönelik skandal iddiaları protesto etmek için bugün birçok ilde sokağa çıktı. TİP’li Öğrenciler, eylemlerinde "KPSS iptal edilsin, sorumlular hesap versin" talebini dile getirdi.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2022, 31 Temmuz Pazar günü yapıldı. Sınavın ardından çıkmış soruların daha önce Yediiklim Yayınevi’ne ait deneme sınavlarında yer aldığı ortaya çıktı.

Skandala tepkiler büyürken, Türkiye İşçi Partili (TİP) Öğrenciler bugün farklı illerde sokağa çıkarak, durumu protesto etti.

İSTANBUL

TİP’li Öğrenciler, İstanbul’da 4. Levent’te bulunan ÖSYM Binası önünde bir araya geldi.

İZMİR

TİP’li Öğrenciler, İzmir’de de TSKM önünde toplandı.

HATAY

Hatay’daki protesto İskenderun Güvercinli Parkı önünde gerçekleşti.

ESKİŞEHİR

Eskişehir Ulus Parkı’nda toplanan TİP’li Öğrenciler, burada sınav skandalını protesto etti.

ANKARA

TİP'li Öğrenciler, Ankara TİP İL Binası önünde bir araya gelerek, burada açıklama yaptı.

ANTALYA

TİP'li Öğrenciler, Antalya Attalos Meydanı'nda da eylemdeydi.

'DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY TOPRİLLİ ATAMALAR VE ÇALINAN SINAVLAR'

Eylemlerin tamamında ortak bir açıklama okundu.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Çocuk oyuncağına dönen eğitim sistemimizde 20 yıldır görmediğimiz sınav sistemi, görmediğimiz eğitim modeli kalmadı. Değişmekte ısrarını kaybetmeyen ve öğrencileri, gençleri her seferinde daha derin bir eşitsizliğin içine atan eğitim sisteminin yanında; istikrarlı bir şekilde değişmeyen tek şey, torpilli atamalar ve çalınan sınavlar oldu.

'SARAY O KADAR ARSIZLAŞTI Kİ ŞIKLARI DEĞİŞTİRME ZAHMETİNDE BİLE BULUNMADI'

Bu gerçekle, tekrardan, 31 Temmuz’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda karşılaştık. Bir puanın bile geleceğimizde büyük değişimlere sebebiyet vereceği bir sınavda, pek çok sorunun Yediiklim Yayınevi'nden doğrudan alındığı tespit edildi. Saray ve çevresi soru çalmada o kadar arsızlaştı ki yayınevinden alınan soruların şıklarını bile değiştirme zahmetinde bulunmadılar. Her çalınan soru, seçeceği kamu personelini sınavda eleyip, kamuya bir AKP personeli atamak için kullanıldı.

'KARANLIK KAPILAR, GENÇLERİN YÜZÜNE KAPATILDI'

Karanlık kapılar, sadece alın teriyle sınava hazırlanan gençlerin yüzüne umarsızca kapatıldı!

Oysa o soruları paylaştığınız kapılar arkasında koca bir neslin gelecek planları, umutları var. Atanamadığı için intihar eden, geçimini sağlamak için çalıştığı şantiyede iş cinayetlerine kurban gidenler var. O kapıların arkasında, sınavda dağıtılan, üstünde 'Emeğiniz emanetimizdir' yazan kaleme bakıp yumruğunu sıkan yaklaşık 1,5 milyon genç var. İşte o kapıları, bu düzeninizi başınıza yıkacak olan güç de yine onlardadır.

'KOKUŞMUŞ DÜZENİN BAŞ MİMARI SARAY REJİMİ, HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK'

Artık işledikleri suçların üstünü kapatamayacaklarını biliyorlar. Çünkü kimseye verecek kredileri kalmadı. Biliyorlar ki mızrak çuvala sığmıyor. Ve herkes görüyor ‘kral çıplak’!

Biliyoruz ki, ÖSYM başkanı Halis Aygün’ün bir kararname ile görevden alınması ile bu iş çözülmeyecektir. Daha 10 sene önce gözümüzün içine bakarak yalan söyleyen Ali Demir, nasıl bu işi tek başına yapmadıysa, Halis Aygün de tek sorumlu değildir. Bu suçta parmağı olan herkes, en başta bu kokuşmuş düzenin baş mimarı Saray Rejimi, hukuk önünde hesap verecektir!

'TEK DERDİMİZ BU BATAKLIĞA DÖNMÜŞ DÜZENİNİZİ YIKMAKTIR'

Biz artık sizden sınav güvenliği istemiyoruz. Siz varken ne sınavlarımız ne de geleceğimiz güvendedir. Tek derdimiz sizin bu bataklığa dönmüş düzeninizi yıkmaktır. Güvencemiz ise emeği çalınan milyonlarca gençte yatmaktadır.