Kozlu Belediyesi'nden AKP'li vekile 'kira kıyağı'

Kozlu Belediyesi'nden AKP'li vekile 'kira kıyağı'

AKP'li Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, belediyenin iş yerlerine kira zammı yaparken, AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın iş yerine indirim yaptı.

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Ali Bektaş, belediyeye ait iş yerlerini geçen Ağustos ayında 10 yıllığına ihaleye açtı. Bektaş daha sonra iş yerlerinin kiralarına yüzde 10 oranında zam yaparken, AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın iş yerinin kirasında ise yaklaşık yüzde 65 indirime gidildi. 

Yapılan indirimle, belediyeye ait iş yerinde kafeterya işletmeciliği yapan vekilin 14.500 lira olan kirasının, 5 bin liraya düşürüldüğü öğrenildi. 

İYİ Parti Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş işletmenin bulunduğu yerin kira bedeline ilişkin yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. AKP'li Başkan Ali Bektaş ise suç duyurusunun üzerine ihaleyi iptal etmek zorunda kaldı.

Ender Adıbaş şunları söyledi:

“Her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı olduğumuzu, Zonguldak için faydalı ve doğru işlerde kim yaparsa yapsın yanında olacağımızı her zaman ifade ettik. Yanlış kararlarda ise karşı çıkacağımızı herkesin bilmesini isteriz. Nitekim Kozlu Belediye Başkanlığının yaptığı ihalenin yanlış olduğunu, milletvekili de olsa asla ayrımcılık yapılmasına müsaade edilmemesi düşüncesiyle mücadelemizi gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Bu düşünce ile yaptığımız suç duyurusunun nasıl isabetli bir karar ve halkın yanında olduğumuzun bir göstergesi olduğunu kamuoyuna bir kez daha ifade ediyoruz. Bu açıdan ihalenin iptal edilmesini olumlu buluyoruz”