Köy Enstitülü emekli öğretmene sosyal medya soruşturması!

Köy Enstitülü emekli öğretmene sosyal medya soruşturması!

96 yaşındaki Köy Enstitülü emekli öğretmen Abdullah Gezer'e AKP'yi eleştirdiği için soruşturma açıldı.

96 yaşındaki Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Abdullah Gezer'e AKP'yi sosyal medyada eleştirdiği için soruşturma açıldı.

'96 YAŞINDAKİ BİRİNDEN BÖYLE BİR TEPKİ BEKLEMİYORLARDI'

Cumhuriyet'te yer alan Faruk Kırtay'ın haberine göre AKP hükümetini eleştiren bir karikatürü sosyal medya hesabından paylaşan 1923 doğumlu Gezer, Yalova Emniyet Müdürlüğü’nden aranarak ifade vermeye çağrıldı. Gezer, “Karakolda ifademi alan polisler benim torunumun torunu yaşındaydı. Polisler de karşılarında 96 yaşında birini görünce çok şaşırdılar. Bir karikatürü paylaşmamdan dolayı benim ifademi almalarına ben de çok şaşırdım" şeklinde konuştu. Gezer konuşmasına "İfademi alan bir polis memurunun amirine bilgi verirken ifadesine başvurduğumuz kişi babamın babasının yaşında demesi de tuhafıma gitti. Ellerimi uzattım, bir karikatür için beni tutuklayacaksanız hemen kelepçeyi takın o zaman deyince, polisler yine şaşırdı. 96 yaşındaki birinden böyle bir tepki beklemiyorlardı. İfademi aldıktan sonra serbest bıraktılar. 6 Şubat 2019 günü Yalova Cumhuriyet Başsavcılı’ğından gelen yazı ile hakkımda soruşturmaya gerek olmadığı yazısı bugün elime ulaştı" şeklinde devam etti. 

'GÜNDE EN AZ 5 SAAT BİLGİSAYAR BAŞINDAYIM, ELEŞTİRİLERİMİ SOSYAL MEDYADAN DEVAM ETTİRİYORUM'

Gezer, 1940 yılından bu yana muhalif kimliğe sahip olduğunu, bugüne kadar 3 darbe gördüğünü ve üç darbeden de soruşturma geçirerek gözaltına alınıp görevinden uzaklaştırıldığını belirterek "Ancak, bu kadar baskıcı bir iktidarla karşılaşmadım. Başkasının yaptığı bir karikatürü paylaşmam nedeniyle hakkımda soruşturma açıldı. Ama ben yılmadım ve muhalif kimliğimi devam ettiriyorum. Eleştirilerimi sosyal medyadan devam ettiriyorum. Günde en az 5 saat bilgisayar başındayım" şeklinde konuştu. 

Gezer ayrıca, 1937 yılında 14 yaşındayken İzmir'de Mustafa Kemal Atatürk'ü gördüğünü belirtti. 

DAHA FAZLA