Kovid-19 testi pozitif çıkan işçi: İşe gidip gelirsin işten bulaşır, ama bazılarının tuzu kuru

Kovid-19 testi pozitif çıkan işçi: İşe gidip gelirsin işten bulaşır, ama bazılarının tuzu kuru

Kovid-19 testi pozitif çıkan ve 7 aylık hamile olan Şeyma Batmaz, sosyal medyadan isyan etti

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyuran ve 7 aylık hamile olduğunu belirten Şeyma Batmaz isimli kadın, evde kal çağrılarının, çalışmak zorunda kalan insanları için karşılığının virüse yakalanmak olduğunu gösterirken, virüse karşısındaki ihmalleri de dile getirdi.

VİRÜSLÜ KİŞİLERİN ÇEVRESİNDEKİLER İÇİN KARANTİNA UYGULANMIYOR

Batmaz,  Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, koronavirüsle ilgili ağır semptomlar göstermediğini,  buna karşın sağlık kontrolü için gittiği hastaneden yapılan testler sonucunda Kovid-19 testinin pozitif çıktığını öğrendiğini, eşinin test sonucu sisteme düşmediği için onun karantinaya alınmadığını belirtti. Virüse karşı iddia edildiği gibi sistemli bir çalışmanın olmadığına dikkat çeken Batmaz, "Kovid-19 testi pozitif çıkan kişilerin çevresindekilere karantina uygulanmıyor. 

'ALTTAKİLER ÇALIŞMAK ZORUNDA AMA BAZILARININ TUZU KURU TABİ'

Batmaz, fabrikalarda ve farklı iş alanlarında bir çok işçinin belki de hafif semptomlar göstererek çalışmaya devam ettiğini ve çalışmak zorunda olduğunu belirtti. Batmaz, "Devletin uygulamaları karşısında ne denir bilmiyorum.Ancak bu şekilde bu hastalığın nasıl atlatılması bekleniyor anlamıyorum. Kısaca şöyle demek istiyorum: Televizyonda bangır bangır 'Evde kal' diye bağırıyorlar. Böyle bir dünya yok bazı insanlar çalışmak zorunda işte. Biz gibi alt kademe kısım. İşe gidip gelirsin, işten bulaşır… Mecbursundur. Ama bazılarının tuzu kurudur. Evde dururlar, kapılarına erzaklar gelir falan."