Kötü haberi meslektaşları duyurdu: Saldırıya uğrayan sağlık çalışanı görme yetisini kaybetti

Kötü haberi meslektaşları duyurdu: Saldırıya uğrayan sağlık çalışanı görme yetisini kaybetti

Hastane koridorunda maske takması için uyardığı kişi tarafından saldırıya uğrayan sağlık çalışanı görme yetisini kaybetti. Hasta bakıcı Rıfat Babayiğit'in yeniden ameliyat edileceği duyuruldu.

İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçen hafta hastane koridorunda maskesini takması gerektiği konusunda uyarılan Furkan T. tarafından saldırıya uğrayan hasta bakıcı Rıfat Babayiğit’in görme yetisini kaybettiği bildirildi. 

“İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ailesi” imzasıyla yapılan açıklamada, Babayiğit’in saldırının ardından ameliyat edildiği ancak görme yetisini kaybettiği belirtildi. Hasta bakıcının görebilmesi için ikinci bir ameliyatın yapılacağı da duyuruldu. Açıklamada, “İstanbul Tıp Fakültesi yöneticileri, öğretim elemanları, ve tüm sağlık çalışanları olarak, şiddetin hiçbir şeklini kabul etmiyor ve en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

NE OLMUŞTU?

İstanbul Tıp Fakültesi’nde geçen cuma günü meydana gelen saldırının ardından, Furkan T.’nin daha önce hırsızlık suçundan ceza yediği ve açık cezaevinden 3 Kasım’a kadar izinli olarak çıktığı ortaya çıkmıştı.