Koton'dan gerekçe gösterilmeden toplu işten çıkarma

Koton'dan gerekçe gösterilmeden toplu işten çıkarma

Giyim sektörünün önde gelen mağazalarından Koton'da sendika üyesi ve sendikalı olmayan çok sayıda işçi, işten çıkarıldı.

Giyim sektörünün önde gelen mağazalarından Koton'da 40'a yakın sendika üyesi işçiyle birlikte sendika üyesi olmayan çok sayıda işçi işten çıkarıldı.

Koop-İş Sendikası'nın verdiği bilgiye göre herhangi bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan işçilerin bazıları kararı, telefon ile aranarak öğrendi

Koop-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Sendikamıza üye olan Koton mağazaları işçileri, işverenin acımasız ve hukuksuz tavrıyla, yazılı bildirim olmaksızın bir telefonla işten çıkarılıyor. Binlerce üyemiz gibi Koop-İş’e güvenen, inanan Koton işçileri anayasal, yasal haklarını kullanamıyor. İşveren, onlara örgütlü olmayı, insanca, özgürce yaşamayı reva görmüyor” denildi.

'İŞÇİLER BASKILARLA YILMAYACAK'

Koton işçilerinin baskılarla yılmayacağının belirtildiği açıklamada, işçilerin sendikaya üye olmaya devam edeceği, dayatılan düzene razı olmayacağı ifade edildi.

Evrensel Gazetesi'nin haberine göre; sendika tarafından yapılan açıklamada, “Hep birlikte mücadele edeceğiz ve bu anlayışa teslim olmayacağız. Koop-İş Sendikası sonuna kadar Koton işçileriyle birlikte olacak, mücadele edecektir” ifadeleri yer aldı.

'TÜM ŞEHİRLERDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK'

Koop-İş Sendikası İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Koton mağazalarının yer aldığı tüm şehirlerde basın açıklaması yapacağını duyurdu.