Korsanların Mozart gemisine düzenlediği baskından kurtulan üç denizci Türkiye’ye getirildi

Korsanların Mozart gemisine düzenlediği baskından kurtulan üç denizci Türkiye’ye getirildi

Mozart gemisine düzenlenen korsan baskınından kurtulan denizciler Furkan Yaren, İlhan Süha Tatlıgül ve Bahadır Yeşilalan Türkiye’ye getirildi.

Nijerya açıklarında Mozart gemisine düzenlenen korsan baskınından kurtulan Türkiyeli üç denizci Türkiye’ye getirildi. Gine Körfezi’nde Mozart gemisine düzenlenen baskın sırasında kurtulan dördüncü kaptan Furkan Yaren ve başmühendis İlhan Süha Tatlıgül ile baskın sırasında yaralanarak tedavisi tamamlanan makine dairesinde yağcı Bahadır Yeşilalan, Librevil-İstanbul seferini yapan THY’ye ait TK589 sayılı tarifeli uçakla İstanbul Havalimanı’na geldi.

Havalimanı çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan dördüncü kaptan Furkan Yaren, olay esnasında bacağından yaralandığını belirterek ilk alarm geldiği andan itibaren bunun talim olmadığı bilgisini aldıkları ve mürettebatın emniyetli alana geçtiğini anlattı.

Yaren, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bu alanda emniyet kapılarını kapatarak yardım beklemeye başladık. Daha sonra bizi ayırdılar. Sayılarını hatırlamıyorum. Arkadaşlarımızı götürdüler. Biz de gemiyi güvenli bir noktaya taşıdık. Gerekli bilgileri yetkililere verdik. Bir arkadaşımızı kaybettik, çok üzgünüz. Hafif bir şekilde yaralandım onların kestikleri delikten çıkarken. Ama sağlığım yerinde.''

'KAPILARA KORKU FİLMİ GİBİ ATEŞ ETTİLER'

Başmühendis İlhan Süha Tatlıgül de 42 yıldır denizcilikle uğraştığını ve arkadaşları götürülünce gemiyi kurtarmak için birkaç gün uyumadan çalıştıklarını söyledi.

Korsanların iskele taraftan merdivenle güverteye çıktıklarını ifade eden Tatlıgül, “Dümen dairesine kilitledik kendimizi. Korku filmi gibi ateş ettiler kapılara. Taradılar ve kapılara balyozla vurdular saatlerce. 6-7 saat uğraştılar. O sırada Azeri meslektaşımız hayatını kaybetti. O sırada yüksekten düşerek hafif yaralandım. Sonra diğer arkadaşları alarak götürdüler. Beni bulamadıkları için götürmediler ama sormuşlar. Sonra yaralı iki kişiyi bırakarak kaçmışlar” dedi.

Tatlıgül, önce gemiyi kurtardıklarını, sonra aileleriyle irtibat kurduklarını belirterek, tüm mürettebatın kurtarılması temennisinde bulundu.