Koronavirüsün faturası işçiye kesildi!

Koronavirüsün faturası işçiye kesildi!

Koronavirüs salgını dünyayı tehdit ederken, Türkiye’de patronlar her fırsatta olduğu gibi salgının faturasını da işçiye kesti. THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi, 700 çalışanını işten çıkardı.

THY uçuşlarında yemek hizmeti veren THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi, koronavirüs tehditi nedeniyle yaşanan yolcu düşüşünü gerekçe göstererek 700 kişiyi işten çıkardı. 

Koronavirüs salgını dünyayı tehdit ederken, Türkiye’de patronlar her fırsatta olduğu gibi salgının faturasını da işçiye kesti. Türk Hava Yolları (THY) uçuşlarında yemek hizmeti veren THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi, işçilere ücretsiz izin kullandırmak istedi. Bu zorlamayı kabul etmeyen 700 işçi işten çıkarıldı.

THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi, işten çıkarılan işçilere gönderdiği tebligatta, şu ifadelere yer verdi:

"Son dönemde malum sebepler ile havacılık sektöründe yaşanan yolcu düşüşü ve işlerin azalması doğrudan şirketimizi de etkilemiş bulunmaktadır. Bu çerçevede şirketimizin de ekonomik yönden tedbir alması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu durumu aşmak ve feshe karşı son çare olmak üzere tarafınıza ücretsiz izinli sayılma teklifinde bulunulmasına rağmen ücretsiz izin teklifini kabul etmediğiniz görülmekte olup, iş sözleşmeniz 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca işin, işyerinin ve işletmenin gerekleri ile fesh edilmiştir. 

Yasal haklarınız banka hesabınıza yatırılacaktır."

‘BEN ŞU AN KORONAVİRÜSLE UĞRAŞIYORUM’

İşten çıkarmalarla ilgili Independent Türkçe’nin ulaştığı THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Ben şu anda koronavirüsle uğraşıyorum" digyerek işten çıkartmalar hakkında konuşmadı. THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 

SENDİKADAN ‘SES SEDA’ YOK

THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi'nde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı TOLEYİS Sendikası, çıkartılan işçi sayısının 700 olduğunu belirtmekle yetindi. 

SENDİKALI İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARILMIŞTI

THY DO&CO 2016 yılında da 123 işçiyi DİSK’e bağlı Dev Turizm-İş sendikasına üye oldukları için işten çıkarmıştı.