Koronavirüsün Brezilya varyantı Birleşik Krallık'ta da görüldü

Koronavirüsün Brezilya varyantı Birleşik Krallık'ta da görüldü

Birleşik Krallık'ta Brezilya varyantı olduğu tespit edilen üç vakaya İngiltere'de rastlanırken üç vaka da İskoçya'da görüldü.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk olarak Brezilya'da tespit edilen varyantının Birleşik Krallık'ta da görüldüğü açıklandı. Üç vakaya İngiltere'de rastlanırken üç vaka da İskoçya'da görüldü.

İngiltere'de uzmanlar, pozitif çıkan başka bir test sonucunun da varyantla ilgili takibini sürdürüyor.

İskoç hükümeti, üç vatandaşının ülkeye Brezilya'dan Paris ve Londra aktarmalarıyla geldiğini duyurdu.

UÇUŞTAKİ DİĞER YOLCULAR TAKİP EDİLİYOR

İngiltere'de tespit edilen ilk iki varyant vakası, otel karantinası kuralının yürürlüğe girmesinden beş gün önce, 10 Şubat'ta Brezilya'dan ülkeye dönen bir kişinin yaşadığı hanede görüldü.

Güney Gloucestershire'da aynı evde yaşayan diğer 2 kişinin koronavirüs testi de pozitif çıktı ancak bu vakaların varyantla ilgili olup olmadığı üzerindeki çalışmalar henüz neticelendirilmedi.

İngiltere Halk Sağlığı Merkezi (PHE); Sao Paulo'dan Zürih aktarmasıyla Londra'ya yapılan aynı uçuştaki diğer yolcuların da takip edildiğini bildirdi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, ülkede tespit edilen üçüncü vakanın ise bu iki kişiyle bağlantısı yok. Ancak bu kişinin nerede olduğu henüz bilinmiyor. PHE, kişinin kaydının henüz tamamlamadığını, bu nedenle ayrıntıların henüz mevcut olmadığını söyledi.

İskoç hükümeti ise söz konusu üç kişinin testlerinin ev karantinalarında pozitif çıktığını söyledi.

Hem PHE hem de İskoç hükümeti, B.1.351 olarak bilinen Güney Afrika varyantı ile benzer mutasyonlara sahip Brezilya varyantını endişe kaynağı olarak tanımladığını söyledi.

DAHA FAZLA