Koronavirüsü atlatan kişilerde %83 bağışıklık görüldü

Koronavirüsü atlatan kişilerde %83 bağışıklık görüldü

İngiltere’de yapılan bir araştırma koronavirüsü atlatan kişilerin sahip oldukları antikorların kişi en az 5 ay koruyabileceğini gösterdi.

İngiltere Halk Sağlığı (Public Health England) tarafından yapılan araştırmada, koronavirüsü atlatan kişilerin sahip olduğu antikorların %83 bağışıklık sağladığı ve en az 5 boyunca tekrar bulaşmaya karşı koruduğunu ortaya çıkardı.

 18 Haziran ve 24 Kasım arasında antikor testi pozitif olan 6,614 katılımcıdan 44’nün tekrar enfekte olduğu tespit edildi.  İngiltere Halk Sağlığı Kıdemli Tıbbi Danışmanı ve SIREN (Sars-Cov-2 Bağışıklık ve Yeniden Enfeksiyon Değerlendirmesi) araştırma lideri Profesör Susan Hopkins, daha önce COVID-19 olanların yeniden enfekte olması durumunda ciddi bir vaka olmayacağını söylerek ekledi

‘BAŞKALARINA BULAŞTIRMA RİSKİ VAR’

“Bu, hastalığı zaten geçirdiğinize ve korunduğunuza inanıyor olsanız bile yine de bir enfeksiyon kapıp başkalarına bulaştırma riskiniz vardır. Sağlık hizmetimizi korumak ve hayat kurtarmak için hepimizin evde kalması her zamankinden daha fazla hayati önem taşıyor.”

Bu antikorların mutasyon geçirmiş koronavirüse karşı ne kadr etkili olduğunu anlamak için çalışmalar devam ediyor.

DAHA FAZLA