‘Koronavirüs, Vuhan’dan önce İtalya’da ortaya çıktı’

‘Koronavirüs, Vuhan’dan önce İtalya’da ortaya çıktı’

İtalya’da yapılan bir araştırmaya göre, ilk koronavirüs vakası, Çin’in Vuhan kentinde açıklanan vakadan 20 gün önce İtalya’da ortaya çıktı.

İtalya'da Milano Ulusal Kanser Enstitüsü'nde yapılan bir araştırmaya göre, 2019 yılının Ekim ayında İtalya'da dört koronavirüs vakası tespit edildi. Çin’de yapılan araştırmalarda da Vuhan’da yapılan analizlere göre virüsün yaz sonlarında Çin’de olabileceği açıklandı. Araştırmalarda virüsün hayvandan insana tam olarak ne zaman sıçradığının belirlenemeyeceği belirtilirken Sidney Üniversitesi'nden virolog Edward Holmes, "İlk türler arası bulaşma olayının Vuhan'da veya çevresinde gerçekleşmemiş olması mümkün" ifadelerini kullandı.

ABC Gazetesi’nde yer alan habere göre, Vuhan’daki yetkililerin 31 Aralık’ta ‘gizemli ve yeni bir virüs’ olarak Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirdikleri Covid-19 ile ilgili South China Morning tarafından yayınlanan araştırmada, Çin'de ilk koronavirüs vakasının 17 Kasım 2019'da gerçekleştiği belirtildi. Yapılan resmi açıklamalarda İtalya’da ilk kez koronavirüsün 21 Şubat’ta Lombardiya’da görüldüğü bildirilirken Roma Çevre ve Sağlık departmanının yaptığı araştırmada, koronavirüsün DSÖ tarafından ortaya çıkma tarihinden çok daha önce İtalya’da görüldüğü açıklandı. Lombardiya bölgesindeki kişilerden alınan kan örnekleriyle yapılan araştırmada, 23 İtalyan vatandaşında 27 Ekim tarihinde koronavirüse rastlandığı bildirildi.



 

DAHA FAZLA