Koronavirüs vaka sayısı dünya genelinde 30 milyona ulaştı

Koronavirüs vaka sayısı dünya genelinde 30 milyona ulaştı

Koronavirüs vaka sayısı dünya genelinde 30 milyona ulaşırken, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1 milyonu bulmak üzere.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp dünyanın dört bir yayını etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını hızla yayılmaya devam ediyor. 

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre dünya genelinde koronavirüse yakalanan kişi sayısı 30 milyonu aştı. Üniversiteden yapılan açıklamada Covid-19'a bağlı nedenlerden ötürü 946 binden fazla kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada salgının merkez noktası haline gelen ABD'de en fazla can kaybının yaşandığı kaydedilirken, ülke genelinde 6,6 milyon insanın enfekte olduğu ve 197 binden fazla kişinin de hayatını kaybettiği ifade edildi. Covid-19 salgınında hayatını kaybeden kişi sayısının en fazla olduğu ikinci ülke ise Hindistan oldu. 

Üçüncü sıradaki Brezilya'da ise enfekte olan hasta sayısının 4,4 milyon, ölüm vakalarının da en az 134 bin olarak tespit edildiği aktarıldı.

Üniversiten yapılan açıklamada, en fazla ölüm vakalarına ABD'de rastlanmasına karşın nüfus yoğunluğu baz alındığında 100 binde 97 ölüm vakasıyla Peru‘nun birinci sırada geldiği ifade edildi. ABD'de ise bu oran 100 binde 60. Bolivya, İspanya, Şili ve Ekvador'da da nüfüs yoğunluğuna göre ölüm oranları ABD'den yüksek.