Koronavirüs testi pozitif 5 kamu çalışanı çalışmaya devam ettirildi

Koronavirüs testi pozitif 5 kamu çalışanı çalışmaya devam ettirildi

Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Koruyucu Aile Birimi’nde görevli 5 çalışanın koronavirüs testleri pozitif çıkmasına rağmen çalıştırıldıkları iddia edildi.

Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Koruyucu Aile Birimi’nde görevli 5 çalışanın koronavirüs (Covid-19) testlerinin pozitif çıkmasına rağmen çalıştırıldıkları iddia edildi. Ayrıca  kurum il müdür yardımcısının ‘Temaslı olduğunuz kişileri bildirmeyeceksiniz’ diyerek kesin talimatta bulunduğu öğrenildi.

Evrensel'den Hasret Gültekin KOZAN'ın haberine göre: Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde çalışan memurlar, daha önce müdürlüğün Hukuk Birimi’nde çalışan avukatlarda görülen pozitif vakalar, şimdi de tüm bina çalışanlarıyla yakın teması olan Koruyucu Aile Birimi’nde ortaya çıkan pozitif vakalardan tedirgin. İl Müdürlüğünde 5 çalışanın pozitif olduğunu söyleyen bir memur, “İl müdür yardımcısı durumu ve temaslı olan kişileri İl Sağlık Müdürlüğüne bildirmeyeceğimizi kesin bir şekilde söyledi. Gizlediler, kimseye test yapılmadı. Bizi bu halde çalıştırmaya devam ediyorlar. Sadece biz değil aileler de risk altında. İnsanlar evrak teslim etmeye gelip aynı odada oturuyor pozitif olan memurlarla” dedi.

Valiliğin talimatına rağmen hala dönüşümlü çalışmaya geçilmediğini belirten memur “İzmit Gündoğdu Mahallesi’nde Kocaeli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde yer alan bir izolasyon merkezi var. İşin en acı tarafı da izolasyon merkezi adı altında çalışılan yerde her gün bizim İl Müdürlüğünde çalışan bir personel nöbetçi amir oluyor. Bu merkezde kuruluştan dışarı çıkan yaşlı ve engelliler 14 gün burada izolasyona tutuluyor testleri negatif çıkarsa kuruluşa geçebiliyor. Ama burada çalışanların ne kadar sağlıklı olduğu ortada. Geçen avukatlar pozitif çıktı, şimdi de bu ama hâlâ dönüşümlü çalışmaya geçmiyorlar. Valiliğin talimatına rağmen hem de” dedi.

Konuyla ilgili iddialara yanıt almak için Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arandığı halde bilgi edinilemedi.