Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 563'e yükseldi

Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 563'e yükseldi

Çin'de ortaya çıkan koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 563’e yükselirken, virüs teşhisi koyulanların sayısı ise 28 bini aştı.

Çin'de, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 563’e yükselirken, virüs teşhisi koyulanların sayısı ise 28 bini aşmış durumda.

Çin Ulusal Sağlık Kurumu'nun son açıkladığı verilere göre, son açıklamadan bu yana, 73 kişinin daha hayatını kaybetti.

Virüsün ortaya çıktığı Hubei eyaletine bağlı Vuhan'da, 20 bine yakın vakaya sağlık hizmeti verilmeye çalışılıyor.

YENİ DOĞAN BEBEĞE DE BULAŞTI

11 milyon nüfuslu Vuhan'da yeni doğan bir bebekte de virüs tespit edildi. En küçük yaştaki vaka haline gelen bebeğin annesinin de, doğum öncesi virüs taşıdığı açıklandı. Yeni doğan bebeğe hastalığın nasıl bulaştığı henüz belirlenemedi.

VİRÜSÜN ORTAYA ÇIKIŞI

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu. Kentlerin nüfusu 50 milyonu buluyor.

Salgın nedeniyle çok sayıda hava yolu şirketi Çin'e uçuşlarını askıya almıştı. Bugüne kadar Çin dışında Filipinler’de bir kişi koronavirüsten yaşamını yitirmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 3 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Çin dışında 23 ülkede 151 koronavirüs vakasına rastlandığını duyurmuştu.