Koronavirüs sebebiyle bir milyon kanser vakası gözden kaçırıldı

Koronavirüs sebebiyle bir milyon kanser vakası gözden kaçırıldı

ECO'nun araştırmasına göre pandemi kısıtlamaları sebebiyle potansiyel kanser belirtileri olan 2 kişiden biri acil olarak tanıya sevk edilmiyor.

Avrupa Kanser Örgütü'nün (ECO) pandemi ve getirilen kısıtlamalar nedeniyle teşhisler kontrol edilemediği için yaklaşık 1 milyon kanser vakasının gözden kaçırıldığını açıkladı.

ECO'nun araştırma sonuçlarına dayanan verilere göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) kısıtlamaları sebebiyle bir milyon kanser vakası gözden kaçtı. ECO Başkanı Dr Matti Aapro, bulguların Covid-19'un kanser teşhisleri üzerindeki etkisini odak haline getirdiğini söyledi ve ekledi: ''Kanser hizmetlerine olan güveni yeniden sağlamak ve işgücü/arz kıtlığı ile mücadele etmek için Avrupa politikasının en üst düzeyinde acil önlemlere şiddetle ihtiyacımız var.''

AVRUPA'DAKİ HER 5 KANSER HASTASINDAN BİRİ TEDAVİ ALAMIYOR

Araştırma sonuçlarına göre, Covid-19 sebebiyle bir milyon kişiye teşhis konulamadı ve Avrupada 100 milyon kanser tarama testi yapılamadı. Araştırma sonuçlarından elde edilen tespitler arasında ayrıca, potansiyel kanser belirtileri olan 2 kişiden birinin acil olarak tanıya sevk edilmediği ve Avrupa’daki her 5 kanser hastasından birinin şu anda ihtiyaç duydukları cerrahi veya kemoterapi tedavisini alamadıği yer aldı.

 

DAHA FAZLA