Koronavirüs salgınında son gelişmeler

Koronavirüs salgınında son gelişmeler

Çin'de ortaya çıkarak dünyanın dört bir yanına yayılan koronavirüs salgınına ilişkin son gelişmeleri okuyucularımız için derledik...

Çin'de ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bini aştı. ABD'nin Washington eyaletinde 6 ölüm vakası daha yaşanırken ABD Başkanı Donald Trump, ülkeye giriş için yeni kısıtlamalar getirilmesi için harekete geçti. 

Koronavirüsten etkilenen kişi sayısı dünya çapında 90 bini aşarken virüsün ortaya çıktığı Çin'de diğer ülkelere göre daha az bir artış oranıyla vaka sayısı 80 bin 151 oldu. Virüsün en çok görüldüğü ikinci ülke olan Güney Kore'de vaka sayısı 4 bini aştı. 

Türkiye'nin sınır komşusu İran'da bugüne kadar virüs kaynaklı 66 ölüm yaşandı ve 1.501 vaka tespit edildi. İran'ın dini lideri Ali Hamaney'e danışmanlık yapan konseyin üyelerinden biri koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Ayrıca İran Meclis Başkan Yardımcısı, 23 milletvekilinde yeni tip koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

Portekiz'de ilk yeni tip Koronavirüs vakası görülürken Britanya ve Avustralya'da seyahat öyküsü olmayan kişilerde de virüs çıkması salgının ülke içinde de yayılmaya başladığı endişesini yarattı.

Bugün dünyada yeni tip koronavirüs  salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şu şekilde:

SUUDİ ARABİSTAN'DA İLK VAKA

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, ülkedeki ilk yeni tip Koronavirüs vakasını doğruladı. Açıklamada, İran’dan Bahreyn aktarmalı olarak ülkeye dönen bir kişide virüs tespit edildiği duyuruldu. Virüs tespit edilmesi üzerine hastanın karantina altına alındığı ve gerekli tedavinin uygulanmaya başlandığı belirtildi.

WASHINGTON'DA 6 YENİ ÖLÜM

ABD'nin Washington eyaletinde 6 kişi daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. ABD'de salgına yakalanan kişi sayısı 100'ü aşarken başkan Donald Trump yeni seyahat kısıtlamaları içi adım atacağını belirtti. 

Washington eyaletindeki 6 ölümden 4'ünün bir huzurevinden çıktığı belirtildi.

Ülkenin koronavirüsle mücadelesinden sorumlu olarak seçilen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ülkenin büyük eczacılık şirketlerinin salgınla mücadele ve aşının bulunması için ortak çalışma başlattığını duyurdu. 

UKRAYNA'DA İLK VAKA

Ukrayna'da ilk Koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi. Yetkililer, İtalya'dan Ukrayna'ya seyahat eden bir hastada Koronavirüs (Kovid-19) teşhis edildiğini açıkladı. Virüs teşhis edilen hasta tedavi altına alındı.

AVRUPA BİRLİĞİ RİSK SEVİYESİNİ YÜKSELTTİ

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin bulgularından sonra risk seviyesinin yükseltildiğini açıkladı. İtalya'da vaka sayısı 2 bin 36 olarak belirlenirken ölü sayısı 52 oldu. 

İSVİÇRE'DE LİGLER 23 MART'A KADAR ERTELENDİ

İsviçre Futbol Federasyonu, hükümetin aldığı yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 1. ve 2. liglerde daha önce ertelenen 24. hafta maçlarının ardından 25, 26 ve 27. hafta karşılaşmalarının da oynanmayacağını duyurdu.

AZERBAYCAN'DA OKULLAR 1 HAFTA TATİL

Azerbaycan'da, yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla ülke genelinde eğitime 1 hafta ara verildi. Azerbaycan Bakanlar Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Eğitim Bakanlığına bağlı tüm eğitim kurumlarında 9 Mart'a kadar eğitim-öğretim yapılmayacak, tüm okullar dezenfekte edilecek.