Koronavirüs salgını sürecinde 900 bin hanenin elektriği kesildi!

Koronavirüs salgını sürecinde 900 bin hanenin elektriği kesildi!

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, şubat ayından bu yana 900 bin hanenin borcundan dolayı elektriğinin kesildiğini açıkladı.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelenin başladığı şubat ayı itibarıyla 900 bin hanenin borcundan dolayı elektriğinin kesildiğini, 118 bin hanenin ise borçlarından ötürü icralık olduğunu söyledi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın, Fatih Dönmez'in yanıtlaması istemiyle Meclis'e verdiği soru önergesine gelen yanıtta 3 ayda 900 bin hanenin borcundan dolayı elektriğinin kesildiği ortaya çıktı.

Elektrik dağıtım şirketleri, salgın döneminde de fatura ödemelerini ertelemedi ve çok sayıda yurttaşın elektriği kesildi. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Dönmez, Türkiye'de elektrik abonelerine her dönem 59 milyon 238 bin 582 adet fatura gönderildiğini ve 2020 Şubat aynı sonu itibarıyla bunlardan yüzde 1.52'sinin faturaları ödeyemediği için elektriklerinin kesildiğini açıkladı.

Borcundan dolayı icraya verilenlerin de yüzde 0.2 olduğunu belirtildiği yanıt sonrası önerge sahibi Yavuzyılmaz “Tarımsal sulama nedeniyle çiftçinin 2 milyar lira elektrik borcu bu hesaba dahil değil” dedi.

 

DAHA FAZLA