Koronavirüs salgını Avrupa'da durdurulamıyor: Vaka sayılarında rekor artış!

Koronavirüs salgını Avrupa'da durdurulamıyor: Vaka sayılarında rekor artış!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Avrupa'da hızla yayılmaya devam ederken, İngiltere ve İtalya’da kısıtlamaları protesto edenlere polis müdahale etti. Bazı ülkelerde ise karantina ve sokağa çıkma yasakları uygulanıyor.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını bugüne kadar toplam 1 milyon 159 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken, vaka sayılarındaki artış özellikle Avrupa ülkelerinde rekor seviyeye ulaştı. 

Bazı ülkelerde on binlerce kişi koronavirüs salgınına karşı yürüttükleri politikalar nedeniyle hükümetleri protesto ederken, bazı ülkelerde ise karantina uygulamalarına geri dönüldü.

İşte COVID-19 salgınında dünyadaki son gelişmeler:

İSPANYA'DA OHAL İLAN EDİLDİ

İspanya’da koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle ikinci kez ulusal OHAL ilan edildi. Başbakan Pedro Sanchez yaptığı açıklamada, bugünden itibaren yerel saatle 23.00-06.00 saatleri arasında ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

İspanya’da toplam vaka sayısı 1 milyon 110 bin 372’ye, toplam can kaybı ise 34 bin 752’ye ulaştı. 

İTALYA VE İNGİLTERE'DE PROTESTO

Vaka sayısı son 24 saatte 19 bin 644 kişi artan İtalya'nın Roma ve Napoli kentlerinde on binlerce kişi koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri protesto etti.

Çalışma haklarının engellendiğini ve önlemlerin işsizliği artırdığını savunan eylemciler, her iki kentte de polis müdahalesiyle karşılaştı, onlarca kişi gözaltına alındı.

Bir günde 23 bin 12 yeni vaka tespit edilmesi üzerine bölgesel karantina uygulaması kararı alınan İngiltere'de ise eylemciler, başkent Londra’da bulunan Hyde Park’ta bir araya geldi.

Eylemciler, “Hükümet yalan söylüyor” sloganıyla kısıtlamalara tepki gösterirken çıkan arbede sonucu 15 kişi gözaltına alındı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI

Son üç gündür vaka artışı oranlarında rekor düzeye ulaşılan Fransa'da, salgına yakalanan kişi sayısı son 24 saatte 45 bin 422 artışla 1 milyon 86 bin 497’ye yükseldi.

Bu sayı 'Avrupa’da kaydedilen en yüksek günlük sayı' oldu. 

Öte yandan ülkede gece sokağa çıkma yasağına 38 yeni bölge daha eklenirken yasağın uygulanma süresi altı hafta olarak belirlendi.

Avrupa’da gece sokağa çıkma yasağının uygulandığı bir diğer ülke Yunanistan oldu, ülkede vaka sayıları 29 bin 992’ye ulaşırken tüm işyerlerinde maske takmak zorunlu oldu.

Belçika da gece sokağa çıkma yasağı uygularken aynı zamanda üniversitelerde uzaktan eğitime geçti.

MERKEL'DEN 'SEYAHAT ETMEYİN' UYARISI

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 10 bini aşan Almanya’dan da “Seyahat etmeyin” uyarısı geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Pandeminin çok ciddi aşamasında olduğumuzu biliyoruz. Şu an için yapmamız gereken temasları azaltmak, çok daha az insanla bir araya gelmek. Zorunlu olmadıkça seyahat etmekten kaçının” açıklamasında bulundu.