Koronavirüs nedeniyle 19 can kaybı daha: Bakan Koca'dan 'yoğun bakım' açıklaması

Koronavirüs nedeniyle 19 can kaybı daha: Bakan Koca'dan 'yoğun bakım' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, bugün tespit edilen koronavirüs vakalarını ve hastalık sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısını açıkladı.

İleri Haber

Covid-19 salgınının yaşamını yitiren yurttaşların sayısı resmi olarak toplamda 5 bin 784'e yükselirken, toplam vaka sayısı ise 236 bin 112'ye yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili son 24 saatteki tabloyu paylaştı. Yapılan 53 bin 842 testte, 1178 yeni vaka tespit edildiği belirtilen tabloya göre toplam vaka sayısı 236 bin 112'ye yükseldi. Son 24 saatte 19 yurttaşın daha yaşamının yitirildiği gösterilen tabloya göre, toplam can kaybı ise 5 bin 784''e yükseldi. Tabloda, 1015 kişinin daha iyileştiği ifade edildi.

Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yeni hasta sayımız, dün önceki güne göre 88, bugünse düne göre 95 arttı. Son 24 saatteki test sayımız yaklaşık 54.000. Toplam test sayısı 5 Milyonu geçti. Bayram ve tatildeki riskin yeni sonuçlara yol açmasını önlemeliyiz. Tedbirde birliğe ihtiyacımız var"

YOĞUN BAKIM AÇIKLAMASI

Salgının yeniden artışa geçtiğinin gözlendiği bu günlerde yoğun bakımların dolduğu haberleri gelirken, Bakan Koca ise paylaşımında durumun böyle olmadığını öne sürdü. Koca paylaşımında, "KONYA: Servis yatağı doluluk oranımız %48, yoğun bakım doluluk oranımız %76, ventilatör doluluk oranımız %42. Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın." ifadelerini kullandı.