Türkiye, son 24 saatte en çok koronavirüs vakası görülen 3'üncü ülke oldu

Türkiye, son 24 saatte en çok koronavirüs vakası görülen 3'üncü ülke oldu

Sağlık Bakanı Koca'nın vaka sayısına ilişkin yaptığı açıklamayla birlikte, Türkiye'nin son 24 saatte en çok koronavirüs vakası görülen üçüncü ülke olduğu da ortaya çıktı

İleri Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin son Sağlık Bakanlığının son verilerini paylaştı. Yayınlanan tabloya göre, Türkiye'deki koronavirüs salgınında resmi rakamlara göre en yüksek can kaybı bugün yaşandı. Son 24 saate içerisinde 168 kişi yaşamını yitirirken, hasta sayısı  6 bin 814 kişi daha arttı.

Toplam can kaybı 12 bin 849'a yükseldi. İyileşenlerin toplam sayısı ise 385 bin 480. Toplam ağır hasta sayısında ise artış sürüyor. Tabloya göre ağır hasta sayısı 4 bin 641'e yükseldi.

VAKA SAYISINDA ÜÇÜNCÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınının Türkiye'deki seyriyle ilgili yaptığı açıklamada, vaka sayısının 28 bin 351 olduğunu duyurdu. Koca, vaka sayısıyla ilgili açıklamasında "Semptomu olsun olmasın, PCR testi pozitif çıkan herkesi kapsıyor" vurgusunu yaptı.

 Dünya Sağlık Örgütü'nün 25 Kasım için açıkladığı günlük verilere göre, ABD ve Hindistan'ın ardından en yüksek vaka sayısının Türkiye'de olduğu anlaşılıyor.

DAHA FAZLA