Koronavirüs nedeniyle 150 milyon çocuk daha yoksullaştı

Koronavirüs nedeniyle 150 milyon çocuk daha yoksullaştı

UNICEF ve Save the Children yardım örgütlerinin yeni yayınladığı rapora göre, pandemi nedeniyle 150 milyon çocuk daha yoksullaşırken yoksulluğun pençesindeki çocuk sayısı 1 milyar 200 milyona yükseldi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dünyada yaşanan ekonomik krizden olumsuz yönde en çok etkilenen kesim çocuklar oldu. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)’nun son raporu bu gerçekliği ortaya koyuyor.

Koronavirüs salgını, dünya genelinde 150 milyon çocuğun daha yoksullaşmasına neden oldu. UNICEF ile Save the Children örgütü tarafından New York’ta açıklanan raporda, dünyada yoksulluk içinde yaşayan çocukların sayısının yüzde 15 civarında artarak 1 milyar 200 milyona yükseldiği belirtildi.

UNICEF’in raporunda 70’den fazla ülkede çocukların eğitim, sağlık hizmetleri, gıda ve temiz suya erişimi ile hijyen durumu gibi veriler değerlendirildi.

'YOKSULLAŞACAK ÇOCUKLARIN SAYISI GELECEK AYLARDA ARTABİLİR'

UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, “Covid-19 salgınının yayılmasının önlenmesi için getirilen kısıtlamalar milyonlarca çocuğun yoksullaşmasına yol açtı” dedi. Ayrıca Fore, koronavirüs nedeniyle yoksullaşacak çocukların sayısının gelecek aylarda artabileceğinin de altını çizdi. İnsanlığın bir krizin henüz başında olduğunu vurgulayan Fore, görece yüksek gelire sahip ailelerin de Covid-19 salgını nedeniyle yoksullaşabileceğine dikkat çekti.

Hükümetlere çağrıda bulunularak çocukların yoksullaşması sorununun çözümüne öncelik vermeleri talep edildi.

DAHA FAZLA