Koronavirüs kısıtlamalarına denetim: Komşu komşuyu ihbar edebilecek...

Koronavirüs kısıtlamalarına denetim: Komşu komşuyu ihbar edebilecek...

İhbar sonucu olay yerine gelen kolluk kuvvetleri, tedbir kararına aykırı bir durum saptaması durumunda, hem misafire hem de misafiri kabul eden ev sahibine, ayrı ayrı 3 bin 150 lira idari para cezası uygulayacak.

Erdoğan’ın açıkladığı yeni Covid-19 kısıtlamalarıyla komşular arası “ihbar” dönemi de başladı. Bina sakinleri ve apartman yöneticileri, evlerde mevlit, taziye, yılbaşı kutlamalarını ihbar edebilecek.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında yeniden hızlı artışla birlikte AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’daki kabine toplantısının ardından yeni kısıtlamaları açıklamıştı. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından İçişleri Bakanlığı kısıtlamalara dair iki ayrı genelge yayımladı.

Genelgelerde evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi toplulukların bir araya geleceği etkinliklere müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

KOMŞULAR İHBAR EDEBİLECEK

Milliyet’ten Seyfettin Ersöz ve Aykut Yılmaz’ın edindiği bilgilere göre bu kısıtlamalarla ilgili muhtarlar, bina yöneticileri veya apartman sakinleri, bir dairede bu tarz bir toplanmayı tespit ettiğinde, kolluk görevlilerine ihbarda bulunabilecek.

İhbar sonucu olay yerine gelen kolluk kuvvetleri, tedbir kararına aykırı bir durum saptaması durumunda, hem misafire hem de misafiri kabul eden ev sahibine, ayrı ayrı 3 bin 150 lira idari para cezası uygulayacak. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına daha önce getirilen “İhbar” özelliği ile işletmelere yönelik buradan şikayetler oluşturulabiliyor. Ev içi toplantılarla ilgili tedbirlerin denetimi açısından da bu uygulamadan faydalanılması değerlendiriliyor.