'Koronavirüs için başvurulacak hastanede koronavirüs testi yok'

'Koronavirüs için başvurulacak hastanede koronavirüs testi yok'

Diyarbakır’da koronavirüs testinin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılabileceği duyurulmuştu.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

HDP’li Garo Paylan, Diyarbakır’da koronavirüs testi yapılabileceği açıklanan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs testi bulunmadığını ifade etti. Paylan ayrıca, hastanede sağlık çalışanlarını koruyucu donanım malzemelerinin de olmadığını kaydetti.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ülkemizde de yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere göre, şu ana kadar ülkemizde salgın dolayısıyla 4 kişi hayatını kaybederken, toplam vaka sayısı da dün itibarıyla 359’a yükseldi.

Salgınla ilgili kamuoyunda en çok tartışılan test sayısı ile ilgili dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) açıklamada bulunan Koca, 10 bin yurttaşa test yapıldığını söyledi.

‘HASTANEDE TEST YOK’

Diyarbakır’da da koronavirüs testinin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılabileceği duyurulmuştu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise hastanede koronavirüs testi bulunmadığını söyledi.

‘SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN KORUYUCU DONANIM MALZEMELERİ YOK’

Virüsün bulaşma riski bakımından tehlikeli bir konumda olan hastanedeki sağlık çalışanlarında, virüsün bulaşmasını engelleyen mahiyette; maske, eldiven, gözlük, koruyucu elbise gibi koruyucu donanım malzemeleri bulunmadığını belirten Paylan, konuyla ilgili Bakan Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

BAKAN KOCA’YA 5 SORU

Paylan’ın Koca’ya yönelttiği sorular şöyle:

- Koronavirüs testinin yapılabileceğini ilan ettiğiniz, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde neden test bulunmamaktadır?

- Diyarbakır’daki hastanelerde, virüsün bulaşma riskini ortadan kaldıracak koruyucu malzemeler tüm sağlık çalışanlarına eksiksiz biçimde ne zaman sağlanacaktır?

- Diyarbakır’daki hastaneler, test sonucu pozitif çıkan Koronavirüs hastalarını tedavi edecek kapasite ve donanıma sahip midir?

- Vatandaşlarımız, kolay ulaşacağı, çabuk sonuç alabileceği, ücretsiz Koronavirüs testine ne zaman ulaşacaktır?