Koronavirüs hastası ile temas eden muavin yolculuğu bitirdikten sonra karantinaya alınacak!

Koronavirüs hastası ile temas eden muavin yolculuğu bitirdikten sonra karantinaya alınacak!

Covid-19 testi pozitif çıkan şahıs, İzmir’den Erzurum’a giden yolcu otobüsünde yakalandı. Hasta ile temas eden muavinin yolculuğa devam edip, yolculuğu bitirdikten sonra karantinaya girmesi için tutanak tutuldu.

Manisa’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan ama karantina kurallarına uymayarak otobüs yolculuğu yapan şahıs, otobüs durdurularak yakalandı. Hasta ile teması bulunan muavinin ise yolculuğa devam etmesi istenerek, yolculuk bittikten sonra karantinaya girmesi için tutanak tutuldu.

Edinilen bilgiye göre, 49 yaşındaki pozitif vaka olan şahsın karantina kurallarını ihlal ederek İzmir’den yola çıkan bir yolcu otobüsüne bindiği tespit edildi. Otobüs durdurularak koronavirüs testi pozitif çıkan şahıs yakalandı. Pozitif vaka olan şahıs karantina işlemleri için 112 acil sağlık ekipleri tarafından Kula Devlet Hastanesi Covid-19 servisine götürülürken pozitif vaka ile teması bulunan otobüs muavininin ise karantinaya alınmayıp yolculuğa devam etmesi istendi ve yolcuğunu tamamlanmasının ardından 14 günlük süre ile evinde karantinaya alınması için tutanak tanzim edildi.


 

DAHA FAZLA