Koronavirüs aşısı ilk kez test edildi

Koronavirüs aşısı ilk kez test edildi

ABD'de geliştirilen koronavirüs aşısı Washington eyaletindeki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsünde ilk kez denendi.

ABD'de geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının geçtiğimiz gün ABD'li bilim insanları tarafından test edileceği bildirilmişti. Yetkililer, aşı testinde virüs bulaşma riskinin bulunmadığını ve testin sadece aşının yan etkilerini test etme amaçlı olduğunu söylemişti.

Geliştirilen aşı ilk aşamada Washington eyaletindeki Kaiser Permanente Araştırma Merkezi'nde dört sağlıklı birey üzerinde denendi. 

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, araştırma ekibinin başındaki Dr. Lisa Jackson, denemeler başlamadan önce, "Biz artık koronavirüs takımıyız. Herkes bu acil durumda elinden geleni yapmak istiyor" dedi.

Aşı ilk kez küçük bir teknoloji şirketinde operasyon müdürü olan Seattle sakini Jennifer Haller üzerinden denendi.

Aşının üzerinde denendiği ilk insan olan Jennifer Haller, "Kendimizi çok çaresiz hissediyorduk. Yapabileceğim bir şey olması çok güzel" dedi ve çocuklarının kendisinin denemelere katılmasını 'havalı' bulduğunu ifade etti.

Haller, aşı üzerinde denendikten sonra odadan çıkarken "Kendimi harika hissediyorum" dedi.

Koronavirüs salgınında dünya genelinde kayıtlara geçen ölü sayısı 7 bini geçerek, 7 bin 173 oldu. Vaka sayısı ise 79 bin 883 olarak açıklandı.

DAHA FAZLA