Korona günlerinde sermayeye kredi, emekliye haciz

Korona günlerinde sermayeye kredi, emekliye haciz

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında açıklanan ekonomi paketinde sermayeye bol kredi verilirken, İzmir'de engelli emekli yurttaş Fikret Evren'in maaşına haciz işlemi yapıldı

Mehmet Fırat Özgür-@zgr_frt

Türkiye'de hızla yayılan koronavirüse karşı alınan ekonomik önlemler kapsamında, bu süreçte farklı alanlardaki sermaye gruplarına kredi ve erteleme yolunun açılacağı belirtilirken, emekçiler ve emeklilere yönelik hiçbir kolaylık sağlanmayacağı anlaşılmıştı. Ekonomi paketinin ilk somut örneği bugün yaşanmış oldu. 60 yaşındaki engelli emekli Fikret Evren'in maaşına geçmiş borçlarından dolayı haciz kararı geldi. 

'EMEKLİNİN MAAŞINA NEDEN GÖZ DİKTİNİZ?'

İleri Haber'e konuşan Evren, maaşına yapılan kesintinin salgının yaşandığı bu zor günlerde gerçekleşmesine tepki gösterdi.

Firma sahibi iken iflas ettiğini ve borçlarını yapılandırdığını söyleyen Evren, "Ben 60 yaşında engelli biriyim. İki çocuğumdan biri işsiz diğeri ise okuyor. Başka ülkelerde, bizim gibi insanlara devlet destek olmaya gelirken, Türkiye'de haciz için geliyor. Salgın olmasaydı elbette maaşta kesinti olmasına itirazım olmazdı. Ancak koronavirüs salgını yaşanırken, bunun yapılmasına anlam veremiyorum.Kirada oturuyorum. Eşim de emekli olduğu için bir şekilde dengeleyebiliyorduk. Ama bu kesintiden sonra bu da zorlaştı. Bir çocuğum okuyor diğeri işsiz kaldı. Büyük şirketlerin yandaş firmaların borçları ertelenip üstüne teşvik primleri verilirken emeklinin maaşına neden göz diktiniz?" dedi. 

 

 

DAHA FAZLA