Konya'daki ırkçı katliam davasında 3 kişi daha tahliye edildi: 'Olayı tetikçiye yıkıp dosyayı kapatmaya çalışıyorlar'

Konya'daki ırkçı katliam davasında 3 kişi daha tahliye edildi: 'Olayı tetikçiye yıkıp dosyayı kapatmaya çalışıyorlar'

Konya'daki ırkçı saldırıda Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledilmesi sonrası açılan davada tutuklanan 3 kişi daha tahliye edildi. Aile avukatı Abdurrahman Karabulut, "Olayı tetikçiye yıkıp dosyayı kapatmaya çalışıyorlar" dedi.

Konya'daki ırkçı saldırıda Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledilmesi sonrası açılan davada tutuklanan 3 kişi daha tahliye edildi. Davaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan aile avukatı Abdurrahman Karabulut, "Olayı tetikçiye yıkıp dosyayı kapatmaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı. 

Konya'nın Meram ilçesinde 30 Temmuz'da Dedeoğulları Ailesi’nden 7 kişinin katledilmesine ilişkin davada 3 kişi daha tahliye edildi. Saldırıya ilişkin, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle, 10 tutukludan 5'inin tahliye edilmesinin ardından mahkemeye yapılan itirazla bugün Lütfi Keleş, Ayşe Keleş ve oğulları Ali Keleş de serbest bırakıldı. Hakkında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Mehmet Altun ve İbrahim Keleş'in ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

'OLAYI TETİKÇİYE YIKIP DOSYAYI KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'a konuşan Dedeoğulları ailesi avukatı Abdurrahman Karabulut, tahliyeleri ofisten çıktıktan sonra saat 18.00 gibi öğrendiklerini; dolayısıyla gerekçeleri, detayları bilmediğini, bugün UYAP’tan öğreneceklerini söyledi. İkisi katliam dosyasında, ikisi de 12 Mayıs saldırısında olmak üzere şu an dosyada 4 tutuklu olduğunu belirten Karabulut, yarından itibaren karara itiraz edeceklerini belirterek, "İddianamede öyle bir şekilde hazırlanmış ki mahkemeye resmen 'bunları tahliye edin' denilmiş. 3’er 5’er tahliye edip, olayı tetikçiye yıkıp dosyayı kapatmaya çalışıyorlar" dedi.

'CEZASIZLIK POLİTİKASI CESARET VERİYOR'

12 Mayıs saldırısından sonra 7 kişinin tutuklandığını, daha sonra 5 kişinin bırakıldığını; ardından da organize bir şekilde katliam yaşandığına dikkat çeken Avukat Karabulut, "Biz yeni tutuklamalar talep ediyorduk, mahkeme alay eder gibi tahliye kararı verdi. Cezasızlık politikası cesaret veriyor. Peki, bunlar da şu an tahliye oldu benim müvekkilim şu an çıldırıyor. Yarın müvekkilimin başına bir şey gelirse ya da benim müvekkilim bir şey yaparsa bunun bedelini kim ödeyecek. 3 kız kardeşiniz 2 kız kardeşiniz anneniz, babanız katlediliyor. Bu katliamdan önce de saldırıya uğruyor, hakimler, savcılar kendini müvekkilimin yerine koyarak karar veremiyor. Aksine yargının eliyle katliama davetiye çıkarılıyor" diye konuştu.

10 TALEBE CEVAP VERİMEDİ

Dava dosyasında araştırılması için 10 talepleri olduğunu, sorularının hiçbirine cevap verilmeden iddianamenin hazırlandığının altını çizen Abdurrahman Karabulut, tetikçinin 3 ay boyunca 25 bin TL’ye araç kiralaması, 4 ayrı şehir İstanbul, Bursa, Ankara’ya gitmesi, kimlerle görüştüğü, katliamın arkasında kimler olduğuna yönelik araştırma yapılmasına dair taleplerinin cevapsız bırakıldığını; bunca delile rağmen tahliye olmasının da mükafatlandırma olduğuna dikkat çekti.