Konya'da ırkçı katliam: Daha önce saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesi katledildi!

Konya'da ırkçı katliam: Daha önce saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesi katledildi!

Meram'da bir eve düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınların da olduğu 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından evin de ateşe verildiği aktarıldı.

Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan Kürt aileye ırkçı saldırı gerçekleşti. 12 Mayıs'ta 60 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğrayan Dedeoğulları ailesine yönelik  ikinci ırkçı saldırı gerçekleşti. Saldırıda Dedeoğulları ailesinden 3'ü kadın 7 kişinin katledildiği bilgisi edinildi. Saldırının ardından evin de ateşe verildiği ve olay yerine gelen itfaiye tarafından söndürüldüğü belirtildi.

HDP ACİL TOPLANMA KARARI ALDI

HDP, Konya’da Kürt aileye dönük gerçekleşen ırkçı saldırının ardından “acil” toplanma kararı aldı.

NE OLMUŞTU?

İktidarın Kürtleri ve HDP’yi hedef gösteren açıklamaları sonrası yurt genelinde birçok kentte Kürtlere yönelik ırkçı saldırılar düzenlenmişti.

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Bahçeşehir Mahallesi'nde yaşayan Kürt aileye 12 Mayıs’ta aynı mahallede yaşayan 60 kişilik ırkçı grup saldırıda bulunmuş 4’ü kadın 7 kişilik ailenin evi komşuları olan aile tarafından basılmıştı. Çoğu aynı aileden olan saldırganlar, “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” ifadeleriyle saldırıda bulunmuştu.