Konya'da hayvan katliamı: Toprağa gömülmüş ölü köpekler bulundu

Konya'da hayvan katliamı: Toprağa gömülmüş ölü köpekler bulundu

Konya'nın Meram ilçesinde boş bir arazide tüfekle vurulup öldürüldükten sonra toprağa gömülen iki köpeğin cansız bedeni bulundu.

Konya’da hayvanseverler dün akşam saatlerinde Meram ilçesindeki bir at çiftliği yakınlarındaki boş arazide tüfekle vurulduktan sonra toprağa gömülmüş köpeklerin cansız bedenlerini buldu. Konya'da daha önce yaşanan katliamı hatırlatan hayvanseverler duruma tepki gösterdi.

Katliam nedeniyle gözyaşlarını tutamayan Dilek Genç, "Şu ana kadar kaç tanesini vurmuşlar bilmiyoruz. Bu olayın peşini bırakmayacağız, hepsine dava açacağız. Bunun hesabını hepinize soracağız. Bu hayvanlara kaç yıldır ben bakıyordum" dedi. Hayvanseverlerden Hayrettin Bulan ise, "Vuruyorlar, vuruyorlar bir şey yapılmıyor. Tarım il müdürü, savcısı, bu katillerin suç ortağı olmayın. Daha geçen günlerde Sarayönü Belediyesi köpekleri diri diri gömdü bir şey yapmadınız" diyerek tepki gösterdi.

SARAYÖNÜ BELEDİYESİ DE KATLİAM GERÇEKLEŞTİRDİ

Konya'nın Sarayönü Belediyesi'nin gerçeleştirdiği katliam da geçen günlerde ortaya çıkmıştı. Belediye personelleri tarafından uyuşturucu iğne ile bayıltılan köpeklerin canlı halde gömüldüğü ortaya çıkmış; belediye katliamı yalanlasa da söz konusu anlara ait kamera kayıtları ortaya çıkmıştı.

'200'E YAKIN KÖPEK VARDI, 30'UNA ULAŞABİLDİK'

Köpeklerin at çiftliğindeki at binicileri tarafından öldürüldüğünü ileri süren Konya Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli, "Dün akşamdan beri hayvansever arkadaşlarımız Meram ilçesinde Tavusbaba bölgesinde bir at çiftliğine yakın arazideler. Şu ana kadar tüfekle vurularak toprağa gömülü halde iki canımızı bulabildik. Burada ayrıca Meram Belediyesi’ne ait besleme noktaları da var. Hayvansever arkadaşımız Dilek Genç de yıllardır bu canlarımıza bakıyor. Bölgede 200’ye yakın köpek vardı ve şu ana kadar sadece 30’una ulaşabildik. Öldürülen hayvanların sayısının artmasından endişe duyuyoruz. Şu an bölgede belediye ekipleri ile hayvanları aramaya devam ediyoruz. Bu canlarımızın at çiftliğindeki at binicileri tarafından öldürüldüğünü duyduk. Konya Valiliği ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bu katliamı gerçekleştirenlerin bulunmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

DAHA FAZLA