Konya'da doktorları darp eden 3 kişiden 2'si gözaltına alındı

Konya'da doktorları darp eden 3 kişiden 2'si gözaltına alındı

Konya'da Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tartıştığı doktorları darp ettiği öne sürülen 3 kişiden 2'si gözaltına alındı.

Konya'da Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Polikliniği'ndeki doktorları darp ettiği öne sürülen 3 kişiden 2'si gözaltına alındı.

İddiaya göre, dün gece saatlerinde Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servis Polikliniğinde 3 kişi, görevli doktorlarla tartıştı. Doktorlardan Mustafa Öztürk ile Sami Maden'i darp eden Ahmet, Arif ve Emin Ç. olay yerinden kaçtı.

Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ahmet ve Arif Ç.'yi yakaladı. Diğer şüphelinin yakalanması için çalışma sürüyor. Darp edilen doktorların tedavisi ise devam ediyor.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ'

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetin her türlüsünü kınadıklarını söyledi. Sağlık çalışanlarına şiddetin kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Koç, şöyle konuştu: 

"Tek amacı insanlara hizmet etmek olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti her ne sebeple olursa olsun insanlık dışı buluyor ve kınıyorum. Bu tür olaylara hiçbir şekilde tahammül edemeyiz. Adli sürecin başından sonuna kadar takipçisi olacağımızın özellikle bilinmesini istiyorum. Hekim arkadaşlarımızla tüm sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

DAHA FAZLA