Konya'da bir hekim katledildi

Konya'da bir hekim katledildi

Konya'da görevi başındaki bir hekim katledildi. Saldırgan, ardından intihar etti.

Konya Şehir Hastanesi'nde bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı tabancayla başına ateş ederek katletti. Saldırgan, ardından aynı tabancayla kafasına ateş ederek intihar etti.

Cinayet, bugün saat 14.30 sıralarında Karatay ilçesinde Konya Şehir Hastanesi'nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi. Bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın tabancayla başına ateş açtı. Saldırıya uğrayan hekim Ekrem Karakaya ve saldırgan hayatını kaybetti.

Sabah'ta yer alan haberde, saldırganın 39 yaşındaki Hacı Mehmet Akçay olduğu belirtildi.

Hacı Mehmet Akçay - DHA

FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

TTB'DEN AÇIKLAMA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından Konya'daki saldırı sonrası yapılan açıklamada, "Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz!" ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN HEDEF ALMIŞTI

Sağlıkta şiddet uzun süredir Türkiye gündeminde bulunurken, hekimlerin yurt dışına göç etmesinde de önemli nedenler arasında yer alıyor. Güvencesiz koşullar ve yetersiz ücretler nedeniyle mücadelesi devam eden hekimler, bir süre önce AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınmıştı.

Erdoğan, 8 Mart 2022 tarihinde kadın muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda açıklamalarda bulunmuş ve "Az maaş aldıkları doğrultusunda şikâyet eden doktorları bu devletin yetiştirdiğini" savunarak, "Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir" ifadelerini kullanmıştı.

GEÇEN AY 229 HEKİM 'İYİ HAL' BELGESİ İÇİN BAŞVURDU

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) verilerine göre yalnızca geçen haziran ayında; 125'i uzman, 104'ü pratisyen toplam 229 kişi yurt dışına gitme isteğiyle "İyi Hâl (Good Standing)" belgesi başvurusunda bulundu.