Konya Cezaevi'nde 55 mahkumda koronavirüs tespit edildi

Konya Cezaevi'nde 55 mahkumda koronavirüs tespit edildi

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Covid-19 tespit edilen 55 hükümlü ve tutuklu hastaneye sev edildi. Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yazılı açıklamasında, "Hastaneye sevkleri gerçekleştirilen 55 kişinin genel sağlık durumları iyidir" dedi.

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki 55 kişide yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi. 55 hükûmlü ve tutuklu hastaneye gönderildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Covid-19 salgınına karşı Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Adalet Bakanlığının, Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda gereken tedbirlerin uygulandığını dile getirdi. Zorunluluk dışında cezaevine giriş ve çıkışların sınırlandırıldığını belirten Solmaz, "İlk kabullerde 14 gün kuralına hassasiyetle uyulmaktadır. Tutuklu ve hükümlülerin dışarıyla temasını kesmek amacıyla cezaevi personelimiz izole edilmiştir." ifadelerini kullandı.

'SEVKİ GERÇEKLEŞTİRİLENLERİN SAĞLIK DURUMLARI İYİ'

Hükûmlü ve tutukluların sağlığını koruma konusunda cezaevi personeliyle birlikte büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Solmaz, şunları söyledi:

"Alınan tüm tedbirlere rağmen Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bir hükümlünün Koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde filyasyon çalışması yapılmıştır. Bağlantılı koğuşlarda yapılan testlerde 55 hükûmlü/tutuklunun Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Hastaneye sevkleri gerçekleştirilen 55 kişinin genel sağlık durumları iyidir."

Ayrıca Konya'da kız arkadaşı Ayşe D.'ye (35) şiddet uygulayan Özgür Duran'ı (32) engellemek isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan Kadir Şeker'in de Covid-19 testi pozitif çıktı. Şeker'in karantinaya alınacağı belirtilirken ilk duruşmada tutukluluğa devam edileceği kararı çıktı.

DAHA FAZLA