Konut temizliğine 6 bin lira harcayan Siirt Üniversitesi rektörü, 7 personelin işine son verdi!

Konut temizliğine 6 bin lira harcayan Siirt Üniversitesi rektörü, 7 personelin işine son verdi!

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetleri durdurulan üniversitenin anaokulunda görevli olan 7 personelinin sözleşmesini feshetti.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime ara verilen üniversitenin anaokulunda görevli  öğretmen ve personeli işten çıkardı.

Konut temizliğine bile 6 bin lira ödeme yapan rektör, koronavirüs gerekçesiyle işten çıkarttığı personeli  PTT aracılığıyla işten çıkarıldıklarını bildirdi.

Üniversitenin uygulama anaokulunda görev yapan 3 öğretmen, 3 yardımcı personel ve bir aşçı, kendilerine gelen posta ile işlerine son verildiğini öğrendi. Rektör Murat Erman'ın imzasıyla gönderilen yazıda, 7 personelin işine koronavirüs nedeniyle son verildiği açıklandı.

Murat Erman tarafından PTT yoluyla personele gönderen yazıda şu ifadeler yer verildi:

"Ülke genelinde görülen Covid-19 salgını sebebiyle mevcut anaokulunun faaliyetleri durdurulmuş bulunmaktadır. Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü olarak herhangi bir gelir olmaksızın ödeme yapamayacak olmamızdan dolayı, 4857 sayılı İş Kanununun 25. Maddesi III. Fıkrasına 'İşçiyi işyerinde bir haftadan fazla süre ile çalışmaktan alıkoyan zorlayıcı bir sebebin ortaya çıkması' istinaden 31 Mart 2020 tarihi itibari ile sigorta ayrılış bildirgeniz düzenlenerek sözleşmeniz fesih edilmiştir.''