Konsolosluk önünde George Floyd eylemi

Konsolosluk önünde George Floyd eylemi

Nakliyat-İş Sendikası, George Floyd’un öldürülmesini ABD Konsolosluğu önünde protesto etti.

 

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası İstanbul Sarıyer’de bulunan ABD Başkonsolosluğu önünde Covid-19 nedeniyle sosyal mesafe kuralına uyarak ve maske takarak ABD’de siyahî George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesini protesto etti.
Eylemde George Floyd’un “I Can’t Breathe” sözünün bulunduğu döviz ve “Katil ABD/Trump ülkemizden ve Ortadoğu’dan defol! ABD işçi sınıfı ve halkı yalnız değildir” yazılı pankart açıldı.  
Basın açıklamasını, TUI Genel Sekteri, DSF Başkanlık Kurulu Üyesi, Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu gerçekleştirdi.

'DÜNYA HALKLARININ BAŞ DÜŞMANI'

Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Bugün burada ABD’nin Minneapolis kentinde siyahî bir Amerikan vatandaşı George Floyd ırkçılığa kurban giderek, bir polis tarafından nefes alamıyorum demesine rağmen katledildi. O günden bugüne kadar ABD’nin birçok kentinde işçiler ve ABD Halkı öfkesini haykırıyor. Çünkü ABD nasıl ki Dünya Halklarının baş düşmanı ise Dünya’nın her yerindeki adaletsizliğin sorumlusudur” ifadelerine yer verdi.
Açıklama sırasında, “Katil ABD ülkemizden defol!”, “ABD işçisi yalnız değildir”


Küçükosmanoğlu, ABD tarihinin kan ile yaratıldığını dile getirerek, Siyahîlere yapılan zulümler ile ABD’nin yükseldiğini, Dünya’daki en haksız, en adaletsiz, gelir ve servet dağılımının ABD'de olduğunu ifade etti.
Küçükosmanoğlu, ABD yönetimini bu ırkçı katliamlara son vermesini çağırısında bulunarak, ABD işçi sınıfını ve halkının adil bir düzen için verdikleri mücadeleyi desteklediklerini, dayanışma içerinde olduklarını belirterek konuşmasını sonlandırdı.