Konserde sahneye çıkan genç: 'Konya uyan artık, AK Parti'ye oy verme'

Konserde sahneye çıkan genç: 'Konya uyan artık, AK Parti'ye oy verme'

Konya'daki İz Bırakan Ezgiler konserinde sahneye çıkan genç, izleyicilere seslendi.

İleri Haber

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da takip ettiği konserde sahneye çıkan bir genç, "Konya uyan artık Ak Parti'ye oy verme" diyerek seslendi.

Konya'da 5. İslami Dayanışma Oyunları kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "İz Bırakan Ezgiler" konseri devam ederken, sahneye bir kişi AKP'ye oy verilmemesi çağrısında bulundu. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da takip ettiği konser devam ettiği esnada mikrofona yaklaşan genç, "Konya uyan artık, AKP'ye oy verme" ifadelerini kullandı. 

‘DÖVÜLDÜ VE GÖZALTINA ALINDI’

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ise gencin görevliler tarafından dövüldüğü, daha sonra gözaltına alındığını ve ifadesi sonrası serbest bırakıldığını iddia etti. 

Killik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Akıbeti merak edilen bu genç arkadaşımız sahneden indikten sonra görevliler tarafından dövülmüş ve gözaltı yapılarak ifadesi alındıktan sonra savcılıkça serbest bırakılmış" ifadelerine yer verdi.

KONYA'NIN İLK TERCİHİ ERDOĞAN VE CUMHUR İTTİFAKI

Konya'da, 2019 yılındaki yerel seçimlerde AKP yüzde 70,53'lük oy oranıyla ilk sırada yer almıştı. CHP'nin aday göstermediği kentte, en yüksek oyu alan ikinci parti ise yüzde 20,20'lik oy oranıyla İYİ Parti olmuştu. 

2018 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde ise Konya'nın Cumhurbaşkanılığındaki ilk tercihi yüzde 74,2 ile Tayyip Erdoğan olmuştu. Aynı seçimde Cumhur İttifakı ise yüzde 74,9'luk oy oranına ulaşmıştı.