Kongre öncesi HDP operasyonu sürüyor: Çok sayıda gözaltı

Kongre öncesi HDP operasyonu sürüyor: Çok sayıda gözaltı

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nun da aralarında olduğu 80'i aşkın kişi bu sabah evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

İleri Haber

Güncelleme 13.20

HDP’ye dönük Kocaeli'de de ev baskınları yapıldı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde sabah saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı baskın düzenleyen polis, aralarında HDP Gebze ilçe Eş Başkanları Damla Bağcı ve Mustafa Altunbaş’ın da olduğu 20 HDP'liyi gözaltına aldı. 20 kişinin Kocaeli TEM Şube'de tutulduğu belirtildi.


Güncelleme 12.00

Erzurum merkez, Hınıs, Karaçoban ve Karayazı ilçelerinde yapılan ev baskınlarında HDP İl Örgütü Eşbaşkanı Muammer Duman, DBP İl Örgütü Eşbaşkanı Muhlis Kırmacı, HDP Karayazı İlçe Eşbaşkanı Dinçer Polat, DBP Karayazı İlçe Örgütü Eşbaşkanı Burhanettin Şahin ile Nuri Kandemir, HDP Karaçoban İlçe Örgütü Eşbaşkanı Kazım Keleş, parti yöneticileri Kerem Keleş, Zübeyir Uğun, Ekrem Uğraş ile DBP Karaçoban İlçe Örgütü Eşbaşkanı Remziye Sönmez ile parti yöneticileri Burhanettin Özel, Sebeki Sarıdemir, Kenan Yıldırım, Nevzat Çavuş, Cemallettin Şengül, HDP Hınıs eski İlçe Örgütü Eşbaşkanı Meral İmre Alagöz, DBP Hınıs İlçe Örgütü Eşbaşkanları Servet İnce ve Gülçin Gülçiçek, parti yöneticileri Mehmet Ali Çelik, Muhsin Güneş, Harun Kahveci, Ahmet Kaya, Halit Yılmaz, yine Erzurum'un Tekman ilçesinde HDP ve DBP ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu en 20 kişi ve isimleri öğrenilemeyen çok sayıda kişi gözaltına alındı. 


Güncelleme 09.40

Sabah saatlerinde gözaltına alınan Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu Hasanpaşa Karakolu’ndaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.


Güncelleme 09.00

İleri'ye bilgi veren avukat Meriç Eyüboğlu, Prof. Hamzaoğlu'nun Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü söyledi.


HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi bu sabah evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

Olayı, HDK de resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla doğruladı.

Hamzaoğlu, Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladığı gerekçesiyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden ihraç edilmişti.

KONGRE ÖNCESİ HDP OPERASYONU

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek 3. Büyük Olağan Kongresi öncesi partiye yönelik gözaltı operasyonu bugün de sürdü.

HDP'nin bileşeni olan birçok siyasi parti ve kurum temsilcisi, bu sabah evlerine düzenlenen polis baskınlarıyla gözaltına alındı.

Aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu,  Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eş Sözcüsü Kezban Konukçu, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ile ESP Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi’nin da olduğu çok sayıda kişinin evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındıkları öğrenildi.

İLERİ HATIRLATIYOR | HDP EŞ BAŞKANI KEMALBAY ENGELLEMEYİ DİLE GETİRMİŞTİ

Dün, parti genel merkezinde yaptığı basın açıklamasıyla, 11 Şubat'ta gerçekleştirecekleri kongrede aday olacak eş başkanları açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, kongre sürecinin engellenmesi konusunu gündeme getirmişti.

Kemalbay,  “Biz, engellemeler karşısında önlemlerimizi aldık" ifadelerini kullanmıştı.

11 Şubat'ta Ankara'da olağan kongresini düzenlemeye hazırlanan HDP'ye yönelik yurt genelinde ev baskınları düzenlenirken, çok sayıda kişi bu operasyon dalgasında gözaltına alındı.