Konda Araştırma: İktidar ile muhalefet arasındaki yüzde 51’e yüzde 49 olan denge değişecek

Konda Araştırma: İktidar ile muhalefet arasındaki yüzde 51’e yüzde 49 olan denge değişecek

Konda Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konda Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır il ve ilçeler bazında bir anket çalışması yapmadıklarını, ancak Türkiye genelinde iktidar ve muhalefet partisi arasındaki dengelerin değişeceğini söyledi.

Medyascope'a konuşan Ağırdır, “Kararsız bir kitle var. Bir tanesi gerçekten kararsız olanlar ve onlar büyük ihtimalle seçime de gitmeyecek. Bir tanesi de halen gerçekten kararsız olanlar. Muhalefet blokunda sandığa gitmeyenler daha çok olurdu. Bu seçimler öncesinde ise muhalefet konsolide olmuş vaziyette ve heyecanlı… Bunun nedeni, iktidar blokunun kullandığı dil… Bu seçimdeki çok muhtemel ki, iktidar bloku ile muhalefet bloku arasında, Türkiye genelinde yüzde 51’e yüzde 49 olan denge değişecek” şeklinde konuştu. 

'HESAPLAMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Konda Araştırma Şirketi ise “Birbirinden farklı bu rekabet durumları nedeniyle 31 Mart akşamı Yerel Seçim sonucu olarak herhangi bir partinin Türkiye genelindeki oyunu aritmetik olarak hesaplamak ve hakkında konuşmak KONDA açısından mümkün olamayacaktır. Her bir seçim bölgesi için ayrı araştırmalar yapıp seçim sonucuna dair bulgulara erişmek teknik olarak mümkün olsa dahi bu büyüklük ve yaygınlıktaki araştırmalar için bir iş modelimiz bulunmamaktadır” açıklamasında bulunmuştu.