Komutandan köye tehdit: AKP’ye oy çıkmazsa köyü yakarım

Komutandan köye tehdit: AKP’ye oy çıkmazsa köyü yakarım

Mardin Mazıdağı ilçesi Evciler köyü karakol komutanının, köylüleri “31 Mart’ta AKP'ye en az 200-300 oy çıkmasa ben bu köyü yakarım” diye tehdit ettiği ileri sürüldü.

Mardin Mazıdağı ilçesi Evciler köyü karakol komutanının, köylüleri “31 Mart’ta AKP'ye en az 200-300 oy çıkmasa ben bu köyü yakarım” diye tehdit ettiği iddia edildi. 

Bölgede özellikle kırsal kesimde yer alan köy ve mahalle sakinlerinin oy kullanımına yönelik asker baskısının artığını belirtilirken, Mardin’in Mazıdağı ilçesi Evciler köyü karakol komutanının, köylüleri tehdit ettiği kaydedildi. Karakol komutanının, yurttaşları, “31 Mart’ta AKP’ye en az 200-300 oy çıkmasa ben bu köyü yakarım” diye tehdit ettiği ileri sürüldü.  

KÖYLÜLER ENDİŞELİ

Güvenlik kaygısından dolayı ismini vermek istemeyen yurttaşlar, karakol komutanın HDP’ye oy veren köylüleri sık sık “terörist” olmakla suçladığını aktararak, komutanın, “Ben bu köyü değiştirmeden buradan gitmeyeceğim” dediğini belirtti. Köylüler, can güvenliklerinden endişe duyduklarını söyledi. 

MA'nın haberine göre aynı köyden ifade vermesi için karakola çağrılan HDP Mazıdağ Belediyesi 7’nci sıra Meclis Üyesi Adayı Hikmet Erez’in, ormanlık alana götürülerek ölümle tehdit edildiği iddia edildi. 

Bin seçmeni olan Evciler köyünde, 24 Haziran seçimlerinde HDP 840, AKP ise 95 oy almıştı.