'Kömür yardımı' kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

'Kömür yardımı' kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı.

İhtiyaç sahibi hanelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kömür yardımı yapılmasına ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. "İhtiyaç Sahibi Hanelere Isınma Amaçlı Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" ile ısınma amaçlı kömür yardımı yapılmasının amaçlandığı savunuldu.

Karar kapsamında il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenecek ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapılacak.

BAKANLIK KARAR VERECEK

Her il ve ilçede dağıtımı yapılacak toplam kömür miktarı, il ve ilçe bazında tespit edilen aile başı kömür miktarları ve yardımdan faydalanacak muhtaç aile sayıları, bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri ile afet, acil durum ve benzeri durumlar dikkate alınarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Erdoğan'ın kararında, dağıtımı yapılan kömürün muhatap ailenin ısınma ihtiyacının karşılanması dışında herhangi bir tasarrufa konu edilemeyeceği şeklinde ifade yer alırken, ailelerin ihtiyaçları ölçüsünde yardım yapılacağı belirtildi.

Karar kapsamında vakıflara ve vakıflarca belirlenen ailelere doğrudan yapılacak kömür sevkiyatları, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) genel müdürlükleri tarafından belirlenen program dahilinde gerçekleştirilecek.

VERGİ VE HARÇLAR

Kömür tesliminden doğan vergi ve harçlar (KDV dahil) TKİ ve TTK tarafından ödenecek. Vakıflarca belirlenecek ihtiyaç sahibi hanelere doğrudan iletilecek kömür bedeline ilişkin faturalar, bakanlık adına düzenlenecek. (DHA)