Komünist tekstil işçisi Hüseyin Duman mezarı başında anıldı

Komünist tekstil işçisi Hüseyin Duman mezarı başında anıldı

SİP üyesi Hüseyin Duman, katledilişinin 21'inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Sosyalist İktidar Partisi (SİP) üyesi ve tekstil işçisi Hüseyin Duman'ı, faşistler tarafından yapılan silahlı saldırı sebebiyle yaşamını yitirişinin 21'inci yıl dönümünde Türkiye İşçi Parti'li yoldaşları mezarı başında andı. 

 

Sosyalist İktidar Partisi'nin, İstanbul'da yürüttüğü seçim çalışmasının bir parçası olarak gerçekleştirilen Sarıgazi mitingi dönüşünde oluşturduğu konvoya aralarında DYP ve MHP üyelerinin olduğu faşist bir grup tarafından saldırıldı.

Saldırı sırasında, partili yoldaşlarını korumak için bulunduğu otobüsten inen tekstil işçisi Hüseyin Duman'a, saldırganlar arasında bulunan iki resmi polisin yanında duran MHP'li ve Ülkü Ocakları başkanlığı yapmış olan İhsan Bal, birkaç el ateş etti. Elinden ve göğsünden yaralanan Duman hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Kalabalıktan pek çok tanığın katili teşhis etmesi ve SİP'lilerin daha sonraki araştırmalarında kimliğini tespit etmesine rağmen, emniyet güçleri katili uzun süre yakalamadı ve çelişkili açıklamalarda bulundu. Yakalandıktan sonra açılan davada, 24 yıla mahkum edilen katil, aftan yararlanılarak serbest bırakıldı.