Komünist tarım Ovacık'ta Türkiye'nin en yoğun PTT şubesini yarattı

Komünist tarım Ovacık'ta Türkiye'nin en yoğun PTT şubesini yarattı

Komünist tarım sayesinde Tunceli'nin Ovacık ilçesinde üretilen tarımsal ürünler, her gün yaklaşık 400 koliyle Türkiye'nin her köşesine gönderiliyor. Bu sayede Ovacık PTT Kargo, Türkiye'nin en büyük postane şubesi haline geldi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinin komünist belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun hayata geçirdiği farklı belediyecilik yaklaşımını somutlaştırdığı alanların başında tarımsal kalkınma kooperatifi örgütlenmesi geliyor. Gazeteci Esra Yalçınalp, Ovacık'a giderek kendi izlenimlerini yansıttığı 'Tarımın Komünist Hali' adlı kısa belgeselini kişisel Youtube hesabından paylaştı.

TARIMSAL ÜRÜNLER TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİNE GÖNDERİLİYOR

Ovacıkta'ki çekimlerini 'Tarımın Komünist Hali' adı altında videoya aktaran gazeteci Yalçınalp, videoyu ''Uzun zamandır merak ediyordum... Sonunda yolum düştü. Doğası ve insanıyla Ortadoğu'da bir ada: Ovacık'' mesajıyla paylaştı. Videoda aktarılan bilgilere göre kooperatifin organizasyonuyla üretilen tarımsal ürünler, her gün yaklaşık 400 koliyle Türkiye'nin her köşesine gönderiliyor.

'Gıda temel bir haktır' diyen Deniz Yerlikaya, Ovacık PTT Kargo'nun Türkiye'nin en büyük şube haline geldiğini söylüyor.

Kurgu: Esra Yalçınalp
Kamera: Özge Gedik - Esra Yalçınalp

 

DAHA FAZLA