Komiserden işçiye tehdit: Sizin için çevik getirdik

Komiserden işçiye tehdit: Sizin için çevik getirdik

Hakları için 84 gündür iş yerleri önünde direnen Flormar işçilerini polis “Bu çevik kuvveti sizin için getirdik, ya pankartları indirirsiniz ya da müdahale edeceğiz” diyerek tehdit etti.

Foto: Flormar fabrikasının önü

Meryem Yıldırım / @meryem_yildrim

Kozmetik devi Flormar’da sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerin iş yerleri önündeki direnişi 84. gününde tüm baskılara rağmen devam ediyor.

Bugün her zamanki gibi fabrika önündeki direniş alanlarına gelen işçiler, skandal bir olayla karşı karşıya kaldı. Polis araçlarıyla fabrika önünü ablakaya alan polis ‘Yukarıdan talimat aldıklarını’ belirterek, pankartların indirilmesini söyledi. İşçilerin itirazı üzerine ise polis emekçileri, fabrika önüne getirilen polis araçlarını işaret ederek “Bunları sizin için getirdik” şeklinde tehdit etti.

PANKART YASAK, KALDIRIMDA DURMAK YASAK

Polis ayrıca, işçilerin fabrika önündeki kaldırımda durmasını da yasakladı.

Konuyla ilgili İleri Haber’e bilgi veren Petrol İş Sendikası Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek, skandal olayı şöyle anlattı:

‘YUKARIDAN TALİMAT GELDİ’

“Sabah buraya geldiğimizde polis pankartları asmamamızı söyledi. Gerekçe ortaya koymadılar, “bize yukarıdan gelen talimat bu şekilde” dediler.

Biz ona rağmen astık pankartlarımızı. Sonra iki minibüs çevik kuvvet getirdiler. 3-4 tane de ekip otosu geldi. Sonra komiser geldi bizi çağırdı.”

‘BU ÇEVİK KUVVETİ SİZİN İÇİN GETİRDİK’

Sendikacı Kırmızıçiçek devamında, polisin kendilerini şöyle tehdit ettiğini açıkladı:  “Bu çevik kuvveti sizin için getirdik, ya bunları indirirsiniz ya da biz müdahale edeceğiz, müdahale ederek indirmek zorunda kalacağız. Fabrikanın olduğu kaldırımda durmayın” dediler.

İŞÇİLER GERGİNLİK DEĞİL, HAKLARINI İSTİYOR…

“Büyük bir baskı var, biz de müdahale zemini oluşmaması için pankartlarımızı indirmek zorunda kaldık” diyen Kırmızıçiçek, gerginlik yaşanmaması için pankartlarını indirdiklerini söyledi.

İşçilerin fabrika önündeki bekleyişi sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Kozmetik firması Flormar yüzde 80’i kadın olmak üzere 119 işçi Petrol-İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmıştı. Daha sonra yaşanan işten çıkarmalarda da direnen arkadaşlarına selam verenler ya da alkışlayanlar da bulunuyor.