Komedyen Bill Cosby'ye 'cinsel saldırı'dan hapis cezası

Komedyen Bill Cosby'ye 'cinsel saldırı'dan hapis cezası

'Cinsel saldırı' suçlamasıyla yargılanan ünlü komedyen Bill Cosby hapis cezasına çarptırıldı.

Cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan 81 yaşındaki ABD'li ünlü komedyen Bill Cosby, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

'CİNSEL SALDIRGAN' OLARAK TANIMLANACAK

Bill Cosby, Andrea Constand isimli kadına 2004 yılında Philadelphia'daki evinde uyuşturucu verdiği ve cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yargılanıyordu. Constand, Cosby'e cinsel saldırı suçlaması yönelten yaklaşık 60 kadından biriydi.

Yargıç Steven O'Neill, Cosby'nin 'cinsel saldırgan' olarak tanımlanmasına karar verdi. Bu Cosby'nin bulunduğu her eyalette polise haber vermesini ve içine girdiği her topluluğa cinsel saldırgan statüsüyle ilgili bilgi vermesi anlamına geliyor. Cosby ayrıca hayatı boyunca bu konuda danışmanlık alacak.

EV HAPSİ İSTEĞİ REDDEDİLDİ

Cosby'nin avukatları, ünlü komedyenin yargınlandığı cinsel saldırı suçlarının çok ciddi olduğunu ve Cosby'nin yaşı ve sağlık durumunun göz önünde bulundurulmasını talep etti. Avukatlar Cosby'nin ev hapsine alınmasını istedi.

Savunmanın ev hapsi talebini reddeden hâkim Steven O'Neill, Cosby'ye hitaben, "Hiç kimse hukuktan üstün değil. Hiç kimseye farklı muamele edilmemeli” ifadelerini kullandı. O'Neill, davalının görme problemlerini ve yaşını göz önünde bulundurduğunu, ancak bunların karar üzerinde belirleyici olamayacağını söyledi.

DAHA FAZLA