'Kolordu komutanının aracı, 11 yaşındaki çocuğa çarpıp ölümüne neden oldu' iddiası Meclis gündeminde

'Kolordu komutanının aracı, 11 yaşındaki çocuğa çarpıp ölümüne neden oldu' iddiası Meclis gündeminde

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Eyüp Kırtaş'ın ölümüyle ilgili iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

İleri Haber

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun’a ait olduğu öne sürülen sivil aracın çarpması sonucu 11 yaşındaki Eyüp Kırtay’ın hayatını kaybettiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Barış Atay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, “Söz konusu iddialar doğru mudur?” diye sordu.

Malazgirt Meydan Savaşı'nın 950. yıl dönümü etkinliklerine katılmak için Ahlat'a giden 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun'a ait olduğu öne sürülen sivil plakalı bir aracın, evinin önünde oynayan 11 yaşındaki Eyüp Kırtay adlı çocuğa çarptığı iddia edilmişti.

İddialarda, aracın konvoyla birlikte ve çok süratli ilerlediği, çocuğun amcasının aracı durdurmak istediği için önüne atlayıp kaputuna tutunduğu, aracın buna rağmen durmadığı ve çocuğun kaza yerinde hayatını kaybettiği dillendirilmişti.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, bu iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Barış Atay, Akar’a şu soruları yöneltti:

1- Söz konusu iddialar doğru mudur?

2- Söz konusu iddialara yönelik herhangi bir adli/idari soruşturma başlatılmış mıdır?