Kolombiya'da hükümet karşıtı eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 54'e yükseldi

Kolombiya'da hükümet karşıtı eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 54'e yükseldi

Ülkede 28 Nisan'dan bu yana devam eden eylemlerde polis şiddeti ve paramiliter faşist grupların saldırısı sonucu en az 54 kişi yaşamını yitirdi.

Kolombiya'da vergi reformuna karşı başlayan ve hükümet karşıtı protestolara dönüşen eylemlerde, güvenlik güçlerinin ve paramiliter faşist grupların eylemcilere saldırıları 28 Nisan'dan bu yana devam ediyor. Kitlesel eylemlerde, hayatını kaybedenlerin sayısı 54'e yükselirken, yaralıların sayısı ise 1500'ü geçti.

Kolombiya'nın başkenti Bogota başta olmak üzere Medellin, Cali, Baranquilla, Cartagena, Valle de Cauca ve Bukaramanga'da sokağa çıkan binlerce kişi, Devlet Başkanı Ivan Duque'ye tepki gösterdi.

Protestoların merkezi başkentin tarihi Bolivar Meydanı'nda toplanan sendikacılar, öğrenci grupları ve yerli temsilcilerin gösterileri genel olarak barışçıl geçerken farklı noktalardaki caddelerde bir araya gelen kalabalık gruplar yolu trafiğe kapattı. Bogota'da şu ana kadar çıkan olaylarda 185 kişi yaralandı, onlarca kişi gözaltına alındı. Olaylar halen devam ediyor.

CALİ'DE 4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ 

Eylemlerin başlangıcından bu yana şiddetli olayların yaşandığı ülkenin üçüncü büyük kenti Cali'de ise eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı.

Çıkan olaylarda, şu ana kadar 4 eylemcinin hayatını kaybettiği, sayıları bilinmemekle beraber birçok kişinin yaralandığı kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.