Köklerimiz Gezi'de, gelecek ellerimizde: MAFAV kuruldu

Köklerimiz Gezi'de, gelecek ellerimizde: MAFAV kuruldu

Gezi direnişi sırasında katledilen Mehmet Ayvalıtaş adına kurulan vakfın kuruluş etkinliği "Köklerimiz Gezi'de, gelecek ellerimizde" sloganıyla düzenlendi. Etkinliğe Gezi direnişi sırasında kaybedilenlerin ailelerinin yanı sıra sanatçı ve müzisyenler de katıldı.

Gezi direnişinde hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş için gençlik ve dayanışma vakfı kuruldu. 

Annesi Fadime Ayvalıtaş’ın da adının yer aldığı ‘Mehmet Ayvalıtaş Fadime Ayvalıtaş Gençlik ve Dayanışma Vakfı’nın (MAFAV) kuruluş etkinliği İstanbul Ataşehir'deki Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

‘Köklerimiz Gezi’de, Gelecek Ellerimizde’ başlığıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra birçok sanatçı ve müzisyen de katıldı.

'GELECEK ELLERİMİZDE, KÖKLERİMİZ GEZİ'DE SLOGANIYLA BAŞLIYORUZ'

Etkinlikte söz alan Ayvalıtaş'ın kardeşi Gül Ayvalıtaş, "Daha insancıl, daha adil bir yer için birlikte etkinlikler yapacağız" derken şunları kaydetti:

“Büyük bir işin ilk adımlarını atmış bulunuyoruz. Daha insancıl daha adil bir yer haline getirmek için birlikte etkinlikler yapacağız. Mehmet 1 Mayıs Mahallesi’nde doğudu büyüdü. Bir çok işte çalışmıştı. Enerjik, hayat dolu bir çocuktu. Mehmet okulunu ve eğitimini yarıda bırakarak tam zamanlı ise başladı. Delikanlı bir devrimciydi. Mahallesi’nde ve çevresindeki tüm haksızlıklara karşı koydu. Gezi’de en ön saflarda yerini aldı. Tıpkı milyonlarca insan gibi. Bile isteye öldürüldü. Bu olayla ilgili kimse tutuklanmadı bile. Annemiz bu acıya daha fazla dayanamayarak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İlk hedefimiz kütüphane açmaktı ve bunu başardık. MAFAV olarak annem ve Mehmet Ayvalıtaş’ın istediklerini yapmak, çocukların eğitimine katkıda bulunmak, gezi şehitlerimizi ölümsüzleştirmek için kurulduk. Gelecek ellerimizde köklerimiz Gezi'de sloganıyla başlıyoruz.”

SAMİ ELVAN: BU KARANLIK GÜNLERDEN EL BİRLİĞİYLE GEÇECEĞİZ

Gül Ayvalıtaş'ın yanı sıra Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri de söz aldı.

Polisin attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da yaptığı konuşmada “Bizim çocuklarımızın ölmediğini biliyorum. Fikirleri düşünceleri idealleri yaşayacak. Bu vakfın da bu yönde çalışacağını düşünüyorum. Bu karanlık günlerden el birliğiyle geçeceğiz” dedi.

KORKMAZ, ATAKAN VE GEDİK AİLELERİ DE KATILDI

Eskişehir'de katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, kendilerinin de Ali İsmail Korkmaz adına bir vakıf kurarak bir çok gence dokunduklarını ifade ederek, MAFAV’ın da yararlı olacağına inandığını söyledi.

Vakfı ‘Mücadelede hepimize ihtiyaç var” sözleriyle kutlayan Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan: “Biliyorsunuz ki 5 yıldır adalet arayışındayız. Gençlerimiz adalet istedi. Ölümler olmasın dediler. Emir verildi ve katledildiler. Mücadelede hepimize ihtiyacımız var. Vakıf hayırlı olsun” dedi.

Gülsuyu’nda çetelerin mahalle gençlerine zorla uyuşturucu satmasına karşı eylem yaparken çeteler tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray da vakfa başarılar diledi.