Kocaeli’nde camide AKP propagandası

Seçimi kazanmak için her olanağı değerlendiren AKP adayları, Kocaeli’nde seçim çalışmasını bu seferde bir camide yaptı. Skandal olaya ‘işgüzarlık’ ifadesiyle sert şekilde tepki gösteren Kocaeli Müftüsü “Cami siyaset yeri değildir, haklarında yasal işlem başlatacağız” açıklamasını yaptı.

Barbaros Tantan – İleri Haber

Siyasi partilerin adayları, yoğun bir çalışma içinde. Yurttaşları ikna ederek oy çekmek için ellerinden geleni yapan adaylar evleri, esnafı ve pazarları dolaşıyor. AKP’nin bazı adayları, propagandayı bir adım daha öteye taşıyıp caminin içine kadar ulaştırıyor.

Kentteki 7 olan milletvekili sayısını 8’e çıkarmak için yoğun çaba harcayan AKP’nin 2. sıradaki kadın adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Bekirdere Hayrat Camii’nde masa sandalye kurdurarak, kadınlara hitap etti.

Seccadelerin üzerine masa ve sandalye koyan, kıbleyi arkasına alarak kadınlara seslenen Katırcıoğlu’nun oy istediği öne sürüldü. Camide bulunan kadınlardan bazıları, bu durumdan rahatsız olup tepki gösterdi.

KOCAELİ MÜFTÜSÜ: ‘CAMİ SİYASET YERİ DEĞİL, YASAM İŞLEM BAŞLATACAĞIZ’

Kocaeli Müftüsü İlyas Öztel, konu hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Bu yapılan davranış hiçbir bakımdan doğru değildir. Biz camilerin siyaset yeri olmadığını sürekli dile getiriyoruz. Burada görevli arkadaşımızın bir işgüzarlığı var. Böyle bir talep geldiyse bunu ilçe müftülüğüne bildirmesi gerekiyordu. Sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Hangi partiden olursa olsun camilerde siyaset yapılmasına asla izin vermeyiz.”

Bilindiği üzere, daha önce Düzce’de AKP’li milletvekili adaylarının camilerde siyaset yaptığı fotoğraflarla belgelenmişti.