Kocaeli'de 'Küba’da Yaşam, Sağlık ve Sosyalizm' paneli gerçekleştirildi

Kocaeli'de 'Küba’da Yaşam, Sağlık ve Sosyalizm' paneli gerçekleştirildi

Kocaeli'de 'Küba’da Yaşam, Sağlık ve Sosyalizm' paneli gerçekleştirildi. Panelde Halkın Doktorları adına Ekim Nehir ve araştırmacı Cüneyt Göksu konuşmacı olarak yer aldı.

Fikir Kulüperi Federasyonu (FKF) Kocaeli, İzmit Alternatif Kültür Merkezi’nde 'Küba’da Yaşam, Sağlık ve Sosyalizm' başlıklı bir panel gerçekleştirdi. Etkinliğin başında Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro ve yitirilen bütün devrimciler anısına saygı duruşunda bulunuldu. 

Panelde ilk sözü 'Küba’da sağlık ve tıp' alanında konuşmak üzere Halkın Doktorları’ndan Ekim Nehir aldı. Nehir'in ardından 'Küba’da yaşam, eğitim, önderlik ve sosyalizm' başlığında araştırmacı Cüneyt Göksu sunumunu gerçekleştirdi.

Fidel’in yaşamı ve Küba devrim tarihinin anlatıldığı etkinlikte, Küba’da sağlık hizmeti, toplumsal örgütlenmeler, hukuksal yapı, kadının ve medyanın toplumsal hayattaki yerine ilişkin konuşmalar yapıldı. 

Dev-Genç’in kurucularından Sarp Kuray ve CHP Kocaeli Üniversite Komisyonu’nun yanısıra CHP İl Gençlik Kolları’nın da katılım gösterdiği panel sunumların ardından son buldu.