Kocaeli'de HDP il ve ilçe binaları basıldı: Çok sayıda gözaltı var

Kocaeli'de HDP il ve ilçe binaları basıldı: Çok sayıda gözaltı var

Kocaeli'de, aralarında HDP'ye ait binaların da bulunduğu çok sayıda adres polis tarafından basıldı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Kocaeli'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe binasının da aralarında bulunduğu çok sayıda adrese polis tarafından baskın düzenlendi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı operasyonda polis panolara Türkiye bayrağı astı.

Kocaeli merkez ve ilçelerinde sabah saatlerinde polisler tarafından eş zamanlı operasyonda aralarından HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Leyla Aygün, HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Mehmet Yalçınkaya ile Engün Güleser ve ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. HDP İl Saymanı İrfan Demirkaya’yı da evinde gözaltına alan polis, daha sonra il binasına getirerek burada arama yaptı. Aramaların yapıldığı il binasında bir adet dizüstü bilgisayar ve 3 adet masaüstü bilgisayarın hard diskine el konulduğu öğrenildi.

PANOLARA TÜRKİYE BAYRAĞI ASILDI

Öte yandan çok sayıda ilçe binasının da basıldığı ifade edildi. Basılan ilçe binalarındaki tüm eşyaların dağıtıldığı görülürken, panolara Türk bayrağı asılması dikkat çekti. Gözaltına alınanların Kocaeli Emniyeti’ne götürüldüğü ifade edildi.

Gözaltına alınanlardan isimlerini öğrenilenler şu şekilde: HDP Parti Meclis (PM) üyeleri Mehmet Yalçınkaya ile Engin Güleser, HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Leyla Aygün, HDP İl Saymanı İrfan Demirkaya, HDP Dilovası İlçe Eş Başkanı Abdulkadir Demir, Darıca İlçe Eş Başkanı Kutbettin Güneşsu, Çayırova eski ilçe Eş Başkanı Emine Karaslan ve HDP üyeleri Ebubekir Çoban, Osman Kurum, Avukat Zekire Dündar Aydın, Avukat Yüksel Genç, Damla Bağcı, Mekiye Aydın, Mehmet Karaaslan, Kudret Davutoğlu, Hasret Erdem. (MA)